Interlopii Clamparu si Corduneanu, mutati pe ascuns din Penitenciarul Iasi imediat dupa rascoala din inchisori

Interlopii Clamparu si Corduneanu, mutati pe ascuns din Penitenciarul Iasi imediat dupa rascoala din inchisori

Printre acestia, se numara si Adrian Corduneanu si Ioan Clamparu (foto jos) despre care, intr-un document oficial obtinut de "Adevarul" se precizeaza: "Din informatiile existente la nivelul Administratiei Nationale a Penitenciarelor si a Planului de masuri transmis catre Curtile de Apel a rezultat ca exista posibilitatea ca detinutii transferati in anumite unitati in urmatoarea perioada de timp ar putea sa produca evenimente negative de razvratire, revolte sau alte tipuri de abateri disciplinare". La randul sau, Ioan Clamparu executa o pedeapsa de 11 ani si 8 luni de inchisoare, dupa ce a fost acuzat de autoritatile din Spania ca ar fi condus cea mai vasta retea de trafic de carne vie din Europa, ce se intindea atat in tara iberica, dar si in alte state din Vestul Europei.

acum 39 luni (21 Sep 2016)

Doi dintre cei mai periculosi interlopi sunt incarcerati in sistemul penitenciar din Romania au fost transferati cu discretie de catre sefii Administratiei Nationale a Penitenciarelor (ANP) dupa protestele care au avut loc in inchisorilor romanesti, in luna iulie.

Adrian Corduneanu, adjunctul clanului interlop cu acelasi nume de la Iasi, dar si Ioan Clamparu, considerat unul dintre cei mai periculosi proxeneti din Europa, au fost transferati la sute de kilometri distanta de fostele lor locuri de detineri, fiind suspectati ca ar fi instigat detinuti sa protesteze. Interlopii se aflau incarcerati in Penitenciarul de Maxima Siguranta din Iasi, adica inchisoarea de la care au pornit manifestarile detinutilor.

"Ar putea sa produca evenimente negative de razvratire"

Surse din sistemul penitenciar au precizat pentru "Adevarul" ca, inca din timpul protestelor, sute de detinuti din tara au fost mutati intre diferite penitenciare din Romania. ANP a realizat un plan de masuri prin care a stabilit masurile pentru inabusirea protestelor, acest plan fiind transmis si Curtilor de Apel din tara pentru a putea amana dosarele la care detinutii transferati sunt implicati.

Printre acestia, se numara si Adrian Corduneanu si Ioan Clamparu (foto jos) despre care, intr-un document oficial obtinut de "Adevarul" se precizeaza: "Din informatiile existente la nivelul Administratiei Nationale a Penitenciarelor si a Planului de masuri transmis catre Curtile de Apel a rezultat ca exista posibilitatea ca detinutii transferati in anumite unitati in urmatoarea perioada de timp ar putea sa produca evenimente negative de razvratire, revolte sau alte tipuri de abateri disciplinare".

Sotia lui Adrian: "E torturat"

Din acest motiv, Adrian Cordunean a fost transferat la peste 660 de kilometri de Iasi, la Arad, in timp ce Clamparu la Aiud. In acea zi, Ramona Corduneanu spune ca reprezenta... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro