Interlopii care au umilit istoric Politia si Procuratura dupa o rafuiala cu sabii si bate. De ce nu pot fi arestati desi au mandat si sunt dati in urmarire

Interlopii care au umilit istoric Politia si Procuratura dupa o rafuiala cu sabii si bate. De ce nu pot fi arestati desi au mandat si sunt dati in urmarire

Rafuiala violenta In dimineata zilei de 29 octombrie, in urma unui conflict mai vechi, Vandam Constantin, considerat de oamenii legii capul unei familii interlope din oras, a atacat, in plina strada, alaturi de alti membri ai familiei sale, masina in care se aflau Loredana Vartic si Constantin Berescu. Vandam, Diego si Vasile Constantin nu au fost gasiti nici la perchezitii si nici nu a venit de buna voie la Politie pentru a fi audiati, motiv pentru care Parchetul de pe langa Judecatoria Iasi a solicitat arestarea lor preventiva, in lipsa, pentru o forma a infractiunii de "loviri si alte violente" pentru care pedeapsa maxima e de 5 ani.

acum 27 luni (11 Nov 2017)

Interlopii care s-au batut cu sabii, bate si macete in plina strada pot rasufla usurati. Desi pe numele lor s-a emis mandat de arestare in lipsa, fiind dati si in urmarire nationala, Vandam, Vasile si Diego Constantin nu vor petrece nicio zi in spatele gratiilor din cauza unei lacune legislative ce le este favorabila.

Victimele celor trei au mers ieri la Politie si si-au retras plangerile, ceea ce a facut ca acuzatiile pentru care Parchetul putea cere arestarea sa nu mai existe.

Rafuiala violenta

In dimineata zilei de 29 octombrie, in urma unui conflict mai vechi, Vandam Constantin, considerat de oamenii legii capul unei familii interlope din oras, a atacat, in plina strada, alaturi de alti membri ai familiei sale, masina in care se aflau Loredana Vartic si Constantin Berescu. A doua zi, ambii au depus plangeri penale impotriva membrilor familiei Constantin, prezentand si certificate medico-legale de 5-6 zile, respectiv 7-8 zile de ingrijiri medicale. In baza plangerilor celor doi, anchetatorii au deschis dosare penale pentru infractiunile de "lovire si alte violente" si "distrugere". De asemenea, procurorii au inceput urmarirea penala si pentru "ultraj contra bunelor moravuri", considerand ca rafuiala cu sabii din plina strada a provocat o stare de temere locatarilor din zona.

Potrivit legislatiei penale, arestarea preventiva se dispune pentru infractiuni al caror cuantum de pedeapsa ajunge macar la 5 ani de inchisoare. Vandam, Diego si Vasile Constantin nu au fost gasiti nici la perchezitii si nici nu a venit de buna voie la Politie pentru a fi audiati, motiv pentru care Parchetul de pe langa Judecatoria Iasi a solicitat arestarea lor preventiva, in lipsa, pentru o forma a infractiunii de "loviri si alte violente" pentru care pedeapsa maxima e de 5 ani.

Judecatoria a admis propunerea de arestare, insa mandatul nu a putut fi pus in executare ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro