Interlopii care au transformat Valea Jiului in "Valea Pumnului": "gorilele" Palesica, Simota si Litera, protejate chiar de oamenii legii

Sorin Palesica (33 de ani), recidivistul care a infiorat o tara intreaga dupa ce a fost filmat in timp ce a batut pana la lesin o tanara salvamontista a fost infatisat luni instantei Judecatoriei Petrosani, cu propunere de arestare preventiva. "Dupa meci inculpatul Litera Constantin Cristian impreuna cu alti trei, la cererea lui Simota - care era suparat ca ratase promovarea, l-au dus pe oficialul de la echipa Gaz Metan Medias, cu care tratase anterior aranjarea meciului de fotbal, intr-o padure in apropierea municipiului Petrosani, unde l-au batut, de fapt au inceput sa-l lovesca inca din masina, si pe drum, urmare a loviturilor primite barbatul in cauza si-a facut necesitatile fiziologice pe el, de asemenea au urinat pe el pentru al "umili", apoi l-au abandonat in padurea respectiva.

acum 94 luni (8 Feb 2016)

Sorin Palesica (33 de ani), recidivistul care a infiorat o tara intreaga dupa ce a fost filmat in timp ce a batut pana la lesin o tanara salvamontista a fost infatisat luni instantei Judecatoriei Petrosani, cu propunere de arestare preventiva.

"Instanta a admis propunerea Parchetului de pe langa Judecatoria Petrosani si a dispus arestarea preventiva a inculpatului Palesica Sorin Constantin, pe o durata de 30 de zile, de la 8 februarie 2016 pana la data de 8 martie 2016, inclusiv. In timp ce interlopul s-a reintors in inchisoare, loc in care a petrecut deja aproape sapte ani in urma unor agresiuni infioratoare pe care le-a comis asupra unui tanar, Miruna Inel, prima dintre cele trei victime ale sale, incearca sa isi revina din socul suferit si sa se refaca dupa traumele provocate de bataus. M-a amenintat cu moartea, ca nu am voie sa zic de el, de ceea ce mi-a facut", a relatat Miruna Inel. Iar scenele infioratoare inregistrate de camerele video instalate in local au avut loc sub privirile unui jandarm impasibil, asezat la masa alaturi de infractorul Palesica. "S-a dispus constituirea unei comisii pentru efectuarea verificarilor cu privire la comportamentul subofiterului din cadrul unitatii, aflat in club, in timpul liber, in momentul comiterii agresiunii", a declarat maiorul Nicolae Raducu, de la Inspectoratului de Jandarmi Judetean Hunedoara. "Comisia desemnata din cadrul unitatii a finalizat verificarile, iar Inspectoratul de Jandarmi Judetean Hunedoara a sesizat Parchetul Militar Timisoara in vederea continuarii cercetarilor in acest caz", a declarat maiorul Nicolae Raducu, de la IJJ Hunedoara.

O tanara batuta de un interlop intr-un bar din Statiunea Straja

"Se temea pentru viata lui"

In afara faptului ca "era in timpul liber", jandarmului care a asistat pasiv la scenele de violenta i s-a mai gasit o scuza: "se temea pentru viata lui", potrivit sefului Salvamont Lupeni, George Resiga.

... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro