Interdictii in Rusia pentru fotbalistii turci

Erdogan şi-a exprimat sambătă, pentru prima dată, regretul faţă de incidentul de marţi, in care avioane de vanătoare de tip F-16 au doborat bombardierul rusesc de tip Su-24 pentru că a incălcat spaţiul aerian al Turciei, după ce a fost avertizat in numeroase randuri să-şi schimbe cursul.

acum 103 luni (29 Nov 2015)

Cluburile de fotbal din Rusia nu au voie să achiziţioneze fotbalişti din Turcia, in pauza din această iarnă, a declarat Ministrul rus al Sporturilor, Vitali Mutko.

"Dacă vreun club vrea să transfere un jucător turc in pauza competiţională, nu va exista o astfel de posibilitate", a spus Mutko pentru R-Sport, conform bbc.com.

Citeşte şi: Putin sancţionează economic Turcia

Vitali Mutko a precizat că această interdicţie nu ii va afecta pe fotbaliştii turci care sunt legitimaţi acum la cluburi din Rusia, cum ar fi Gokdeniz Karadeniz de la Rubin Kazan.

Vitali Mutko a mai spus insă că sportivii ruşi vor putea participa la turnee organizate in Turcia, cu condiţia ca măsurile de siguranţă să fie la nivel maxim.

Preşedintele rus Vladimir Putin a dispus sambătă sancţiuni impotriva Turciei, după ce forţele aeriene turce au doborat marţi un avion rus de război. Decretul a fost publicat sambătă pe site-ul Kremlinului, la cateva ore după ce preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan şi-a exprimat regretul faţă de incident, afirmand că ţara sa este "cu adevărat intristată" şi şi-ar dori ca acest lucru să nu se fi intamplat niciodată.

Citeşte şi: Recep Erdogan, noi declarații despre avionul rus doborat

In decret sunt prevăzute un embargo asupra anumitor bunuri şi interzicerea prelungirii contractelor de muncă ale turcilor care lucrează in Rusia. Dar este dispusă, de asemenea, incetarea zborurilor charter din Rusia in Turcia şi vanzarea de către turoperatori ruşi a oricăror pachete de vacanţă care includ sejururi in Turcia.

Erdogan şi-a exprimat sambătă, pentru prima dată, regretul faţă de incidentul de marţi, in care avioane de vanătoare de tip F-16 au doborat bombardierul rusesc de tip Su-24 pentru că a incălcat spaţiul aerian al Turciei, după ce a fost avertizat in numeroase randuri să-şi schimbe cursul. A fost pentru prima dată intr-o... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro