Interdictii ciudate in tarile asiatice: Iran interzice cuvantul "vin", Arabia Saudita ar putea renunta la sah pentru ca "e o pierdere de timp"

Interdictii ciudate in tarile asiatice: Iran interzice cuvantul

Seful editurii care publica lucrari de orientare islamica din cadrul ministerului, Mohammad Selgi, a declarat pentru o publicatie locala ca "personalul editurii trebuie mai intai sa citeasca pagina cu pagina cartile ce urmeaza sa fie publicate pentru a se asigura ca acestea necesita sau nu modificari de redactare in conformitate cu promovarea principiilor revolutiei islamice". Decizia de a interzice jocul este cu atat mai surprinzatoare cu cat jocul de sah a devenit popular in Persia, in urma cu mai bine de doua mii de ani, de unde a patruns apoi in lumea araba.

acum 56 luni (23 Jan 2016)

Seful editurii care publica lucrari de orientare islamica din cadrul ministerului, Mohammad Selgi, a declarat pentru o publicatie locala ca "personalul editurii trebuie mai intai sa citeasca pagina cu pagina cartile ce urmeaza sa fie publicate pentru a se asigura ca acestea necesita sau nu modificari de redactare in conformitate cu promovarea principiilor revolutiei islamice".

"Cuvinte precum

, numelor unor animale straine, precum si numele unor presedinti straini sunt, de asemenea, interzise in conformitate cu noile reglementari", a declarat Mohammad Selgi. Potrivit unor rapoarte de anul trecut, arata RT.com, Ministerul Sanatatii iranian ar urma sa infiinteze in anii urmatori 150 de centre de tratament pentru a veni in sprijinul abuzului de alcool din familii.

Cultura vitei de vie este veche de mii de ani in Iran, orasul Shiraz - unul dintre marii producatori de vin - a dat numele vinului "Shirazi". Sahul ar putea fi interzis in Arabia Saudita, pentru ca e "o pierdere de timp"

Recent, un alt anunt facut de marele muftiu al Arabiei Saudite, seicul Abdullah al-Sheikh, care a emis un decret religios prin care condamna sahul si il numeste joc de noroc, a infierat opiniile. Acesta a declarat, inr-un interviu televizat, ca sahul este interzis in islam, spunand ca intra in categoria jocurilor de noroc si ca "este o pierdere de timp, bani si o cauza de ura si dusmanie intre jucatori", potrivit The Guardian.

Dupa Revolutia Islamica din 1979, in Iran a fost interzis sahul in public de catre clerici pentru ca era asociat cu jocurile de noroc. Aproape zece ani mai tarziu, in 1988, liderul suprem al Iranului, Ayatollahul Rouhallah Khomeini, a ridicat interdictia, spunand ca este permis cata vreme nu este jucat ca joc de noroc.

Alte interdictii stranii: Pokemon, vuvuzela

Musulmanii plaseaza, in general, sahul, un joc bazat pe aptitudini, in... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro