Interceptari uluitoare in cazul doctoritelor spagare de la Vaslui: gravidele erau facute "proaste", "vaci" sau "scroafe". Bebelusii - "draci"

Interceptari uluitoare in cazul doctoritelor spagare de la Vaslui: gravidele erau facute

"Din analiza convorbirilor interceptate, coroborate cu restul mijloacelor de proba administrate in cauza rezulta, dincolo de orice dubiu, faptul ca inculpatele in cauza s-au indepartat de mult de Juramantul lui Hipocrate, uitand menirea si nobletea meseriei lor si actioneaza in marea majoritate a cazurilor in scop personal, doar cu intentia de a realiza profituri materiale, indiferent de situatia medicala si financiara a pacientilor pe care ii trateaza si pe care ii considera simple obiecte, folosind la adresa pacientilor apelative jignitoare", se arata in referatul procurorilor. "In aceeasi conversatie, chiar ii explica martorului faptul ca dupa trecerea unei perioade de doua luni de zile de la momentul interventiei, nu se mai poate verifica modalitatea reala in care acesta a fost produs, demonstrand un modus operandi aprofundat in timp, generat atat de pregatirea medicala de specialitate, cat si de intentia de a-si completa veniturile intr-un mod ilicit", au precizat procurorii. Ancheta cu privire la doctorii de la Sectia de Obstetrica Ginecologie de la Spitalul Judetean de Urgenta Vaslui ar fi pornit ca urmare a unui denunt facut de o pacienta prin intermediul liniei directe puse la dispozitie de Directia Generala Anticoruptie (DGA). In urma flagrantului organizat pe data de 9 februarie 2015, Simona Botez a fost prinsa la scurt timp dupa ce a primit 1.500 lei de la un investigator folosit de anchetatori, pentru a efectua o intrerupere de sarcina de 17 saptamani, interventie ilegala, avorturile fiind permise pana la 14 saptamani, Codul Penal pedepseste cu inchisoare de la 6 luni la 3 ani, Pe aceeasi tema: FOTO Doi ginecologi de la Spitalul Judetean Vaslui, retinuti pentru luare de mita: doctoritele Botez si Andrei, in arest.

acum 95 luni (26 Feb 2015)

"Din analiza convorbirilor interceptate, coroborate cu restul mijloacelor de proba administrate in cauza rezulta, dincolo de orice dubiu, faptul ca inculpatele in cauza s-au indepartat de mult de Juramantul lui Hipocrate, uitand menirea si nobletea meseriei lor si actioneaza in marea majoritate a cazurilor in scop personal, doar cu intentia de a realiza profituri materiale, indiferent de situatia medicala si financiara a pacientilor pe care ii trateaza si pe care ii considera simple obiecte, folosind la adresa pacientilor apelative jignitoare", se arata in referatul procurorilor. Interceptarile intrate in posesia jurnalistilor de la bzi.ro, demonstreaza umilinta la care erau supuse pacientele.

Intr-o convorbirea telefonica cu investigatorul sub acoperire, Simona Botez ii explica acestuia cum sa-si convinga presupusa amanta, insarcinata in 13 saptamani, sa faca avort .

"In aceeasi conversatie, chiar ii explica martorului faptul ca dupa trecerea unei perioade de doua luni de zile de la momentul interventiei, nu se mai poate verifica modalitatea reala in care acesta a fost produs, demonstrand un modus operandi aprofundat in timp, generat atat de pregatirea medicala de specialitate, cat si de intentia de a-si completa veniturile intr-un mod ilicit", au precizat procurorii.

Botez: "Te omor pe tine daca te reclama si ma baga si pe mine"

B.S. (Botez Simona) - Asa, ma rog si ce-i cu ea?

I.(Interlocutor) - Am lasat-o insarcinata. - In cate luni? - Zice ca-i in 13 saptamani. - Asa mare?! - Problema este asa, problema este asa, se dau niste tablete care is niste pastile care se obtin destul de complicat. Deci ii voi da o pastila si dupa 30 de ore vine in ziua respectiva cand o chem eu si se interneaza. - Aha. - Si mai pun si alte zeci de pastile. - Asa. - Si... - Ati... - Vreo 16. - 16, 16 a... - Da. - Si mai trebuie ceva la asistenta? - Nimic

I. - La ceva, la cinev... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro