INTERCEPTARI. Nume "grele" din politica au "picat pe tehnica" in dosarul milionarului Ioan Niculae

Patronul Interagro Ioan Niculae ii cerea insistent prin telefon sefului CJ Braila Ioan Bunea Stancu sa intervina pe langa demitari si politicieni de rang inalt pentru sustinerea actului normativ privind acordarea de subventii la achizitia de ingrasaminte din productia interna.

acum 89 luni (29 Apr 2016)

Patronul Interagro Ioan Niculae ii cerea insistent prin telefon sefului CJ Braila Ioan Bunea Stancu sa intervina pe langa demitari si politicieni de rang inalt pentru sustinerea actului normativ privind acordarea de subventii la achizitia de ingrasaminte din productia interna. Daca aceasta Hotararea de Guvern ar fi fost emisa i-ar fi adus lui Ioan Niculae venituri de sute de milioane de euro.

Urmatoarea convorbire telefonica cu relevanta infractionala are loc in ziua de 07.03.2009, la ora 10:16:54, cand Ioan Niculae (IN), a fost contactat de Gheorghe Bunea Stancu (GBS).

Acesta este momentul cand Ioan Niculae, soliciand sprijinul pentru realizarea interventiilor la nivelul decizionalilor guvernamentali, ii promite lui Gheorghe Bunea Stancu ca va rula o parte din cantitatile de ingrasaminte prin intermediul firmelor controlate de omul politic.

In una din interceptari Ioan Niculae face referire la "Presedinte", despre care procurorii sustin ca ar putea fi vorba de fostul sef de stat Traian Basescu.

"Din discutiile telefonice rezulta ca omul de afaceri Ioan Niculae ar mai fi discutat si cu alte persoane, inclusiv demnitari, despre problematica actului normativ privind subventionarea achizitiei de ingrasaminte, fiind folosite titulaturi generice ca «presedintele», afirmatie care ar putea sa conduca catre presedintele Romaniei la acel moment, Traian Basescu, despre care inc.Ioan Niculae afirma ca ar fi la curent cu «problema» lui si care a promis ca se va adopta respectivul act normativ chiar daca asta ar insemna sa se exercite presiuni asupra ministrului Ilie Sarbu", scriu procurorii in rechizitoriu. ... Citeste intreg articolul pe evz.ro