INTERCEPTARI. Dosarul "Spaga de la Agricultura": Europarlamentarul PC, finul ministrului Constantin, facea presiuni pentru obtinerea mitei

Care sunt acuzatiile aduse arestatilor si europarlametarului cercetat in libertate Nagy Peter Tamas, secretar de stat in cadrul Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (la data faptelor) a fost arestat preventiv pentru luare de mita, instigare la spalare de bani, instigare la fals in inscrisuri sub semnatura privata si instigare la uz de fals Gaman Virgil-Laurentiu, secretar general al Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale a fost arestat pentru doua infractiunide luare de mita, instigare la spalare de bani (doua fapte), instigare la fals in inscrisuri sub semnatura privata (doua infractiuni) si instigare la uz de fals (doua infractiuni); Haller Zoltan-Jozsef a fost arestat preventiv pentru complicitate la luare de mita, spalare de bani si fals in inscrisuri sub semnatura privata Constantin LaurentiuRebega, europarlamentar, cercetat in libertate ( beneficiaza de imunitate) pentru folosirea influentei ori a autoritatii in scopul obtinerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, de catre o persoana care indeplineste o functie de conducere intr-un partid, intr-un sindicat sau patronat ori in cadrul unei persoane juridice fara scop patrimonial, instigare la spalare de bani, instigare la fals in inscrisuri sub semnatura privata si instigare la uz de fals.

acum 72 luni (9 Jan 2015)

In dosarul fraudelor de la Ministerul Agriculturii in care au fost arestate patru persoane, intre care si fostul secretar de stat Peter Tamas Nagy si secretarul general al ministerului, Virgil Gaman, presiunile mari pentru falsificarea documentelor, cu scopul deturnarii a 10% din banii platiti pentru o expozitie un forum, au fost facute de europarlamentarul PC Laurentiu Rebega, finul ministrul Daniel Constantin. Valoarea initiala a contractului de circa 334.000 de euro ( fara TVA) a fost marit la peste 430.000 euro. In aceasta marire a fost inclusa si spaga de circa 40.000 de euro ce urma a fi impartita intre europarlamentarul Rebega, secretarul de stat Nagy si secretarul general al Ministerului Agriculturii, Virgil Gaman.

Pentru a se putea scoate "legal" banii de spaga, secretarul de stat Nagy, europarlamentarul PC Rebega si secretarul general Virgil Gaman au fost gasiti doi reprezentati ai unor societati ( Claudiu Vasilescu si Haller Zoltan - amandoi arestati) ce urmau a presta servicii fictive catre Romexpo, titularul contractului. Dupa ce beneficiarii spagilor i-au gasit pe reprezentantii firmelor, i-au imnvatat cum sa faca falsurile pentru deturnarea banilor in folosul europarlamentarului Rebega, a secretarului de stat Nagy si a secretarului general Gaman, potrivit documentelor DNA.

"O sa ma zapaceasca Rebega, europarlamentar, finul lui Daniel Constantin"

Potrivit referatul, " Vasilescu Claudiu a tinut sa precizeze faptul ca incheierea acestui contract a reprezentat doar un ajutor acordat altor persoane .

Tot Vasilescu a precizat ( in interceptari) ca cel care solicita banii este Rebega Laurentiu, ales in Parlamentul European: "O sa ma sune, o sa ma zapaceasca la cap…Rebega… Europarlamentar… Europarlamentarul lor… Finul lui Daniel… Finul lui Daniel Constantin."

"Imediat dupa incheierea acestei discutii, Rebega Constantin Laurentiu a si transmis mesaj ca sa fie denumita formal " se precizeaza in documentele... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro