Intalnire tensionata intre ateul Tsipras si Patriarhul Rusiei: "Nu uita ca a fi crestin nu inseamna doar o pozitie politica"

Intalnire tensionata intre ateul Tsipras si Patriarhul Rusiei:

Nu uitati ca a fi crestin nu inseamna doar o pozitie politica", a declarat Kiril, adaugand ca doar "o baza spirituala" poate reprezenta speranta unei tari la o adevarata justitie sociala.

acum 111 luni (10 Apr 2015)

Alexis Tsipras l-a intampinat pe Patriarhul Kiril cu un zambet putin stramb, noteaza AFP. Kiril l-a felicitat pe Tsipras pentru castigarea alegerilor din ianuarie, dar l-a presat pe prim-ministrul grec sa reprezinte si un model moral in tara sa, nu doar sa-si asume un rol politic, noteaza AFP. Nu uitati ca a fi crestin nu inseamna doar o pozitie politica", a declarat Kiril, adaugand ca doar "o baza spirituala" poate reprezenta speranta unei tari la o adevarata justitie sociala. Tsipras era evident exasperat, insa a spus ca este bucuros de faptul ca liderul religios "si-a facut timp sa cerceteze si sa vada ce convingeri personale am". Alexis Tsipras este un ateu convins, iar atunci cand a fost numit in postul de premier, a facut-o intr-o maniera civila, si nu in cadrul unei ceremonii religioase. Aceasta ceremonie a reprezentat o premiera intr-o tara in care, la fel ca in Rusia, Biserica Ortodoxa si statul au o relatie foarte stransa. Cei doi au fost de acord ca este nevoie sa se puna capat sanctiunilor impuse de Uniunea Europeana Rusiei. In ultimele luni, Tsipras si-a imblanzit discursul fata de Biserica, vizitand o comunitate monastica de pe Muntele Athos. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro