Intalnire intre Obama si Duterte, anulata dupa ce presedintele filipinez l-a catalogat pe omologul sau drept "fiu de tarfa"

Intalnire intre Obama si Duterte, anulata dupa ce presedintele filipinez l-a catalogat pe omologul sau drept

Controversatul presedinte filipinez a spus anterior, intr-o conferinta de presa pe care a sustinut-o la Davao, in Filipine, inainte de pleca in Laos, ce i-ar putea raspunde el lui Obama, daca acesta va evoca situatia drepturilor omului in legatura cu metodele utilizate in lupta impotriva traficului de droguri.

acum 35 luni (6 Sep 2016)

Controversatul presedinte filipinez a spus anterior, intr-o conferinta de presa pe care a sustinut-o la Davao, in Filipine, inainte de pleca in Laos, ce i-ar putea raspunde el lui Obama, daca acesta va evoca situatia drepturilor omului in legatura cu metodele utilizate in lupta impotriva traficului de droguri. "Sunt un presedinte al unui stat suveran si am incetat de mult timp sa fim o colonie, nu am alt stapan in afara poporului filipinez. Ulterior, Casa Alba a anuntat ca intalnirea dintre cei doi presedinti nu va mai avea loc, Barack Obama urmand sa se intalneasca in schimb seful statului sud-coreean, Park Geun-Hye, In cursul zilei de luni, presedintele american declara ca lua in calcul anularea intalnirii cu Duterte.la auzul declaratiilor acestuia. "Vreau intotdeauna sa ma asigur, cand am o intalnire prevazuta, ca va fi cu adevarat productiva", a adaugat el, cu o zi inainte de aceasta intalnire cu Duterte, prevazuta la Vientiane, in timpul Summitului Asociatiei Natiuniunilor din Asia de Sud-Est (ASEAN). Filipinele, o fosta colonie americana, sunt una dintre tarile cele mai apropiate Statelor Unite in Asia de Sud-Est, mai ales in contextul diferendelor teritoriale cu China, la Marea Chinei de Sud. Insa de cand a ajuns la putere, in mai, in urma unei campanii scandaloase, vulgare si populiste, Rodrigo Duterte, in varsta de 71 de ani, si-a multiplicat insultele la adresa ambasdorului american, a amenintat ca va retrage tara de la ONU si ca va rupe relatiile cu Washingtonul si Canberra. El a fost criticat dur de ONU si Departamentul de Stat american dupa ce si-a indemnat concetatenii sa ucida toxicomani si dealeri, intr-o campanie cu obiectivul de a eradica flagelul drogurilor in aceasta tara. Peste 2.400 de persoane au fost ucise - pana la 30 iunie - de politie, in cadrul unor operatiuni antidrog, si de presupusi justitiari, potrivit unor date oficiale publicate duminica. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro