Insulina "inteligenta", o noua speranta pentru diabetici

Insulina

In loc sa faca teste repetate pentru masurare glicemiei si sa-si faca infectii multiple de-a lungul zilei pentru a tine sub control nivelul zaharului din sange, o singura doza de insulina "inteligenta" va circula prin corp, urmand sa se activeze cand va fi nevoie, informeaza BBC News.

acum 108 luni (10 Feb 2015)

In loc sa faca teste repetate pentru masurare glicemiei si sa-si faca infectii multiple de-a lungul zilei pentru a tine sub control nivelul zaharului din sange, o singura doza de insulina "inteligenta" va circula prin corp, urmand sa se activeze cand va fi nevoie, informeaza BBC News. Ei avertizeaza insa ca va fi nevoie de mai multi ani de testare inainte ca tratamentul sa devina accesbil pentru pacienti.

Oamenii care au dibet de tip I, care fie nu produc, fie nu pot utiliza insulina excretata de propriul organism, sunt dependenti de injectiile cu insulina pentru a se simti bine. De aceea, pentru a se asigura ca nivelul de zahar din sange este in parametri normali, bolnavii de diabet du tip I trebuie sa-i masoare in mod regulat glicemia.

Cercetatorii lucreaza asupra mai multor tipuri de insulina "inteligenta", care insa toate sunt realizate in asa fel incat sa se activeze in momentul in care nivelul glicemiei este prea mare si sa se dezactiveze atunci cand revine la normal.

In momentul de fata doctorul Danny Chou de la Massachusetts Institute of Technology testeaza un tip de insulina "inteligenta" pe care a dezvoltat-o in laborator impreuna cu colegii sai.

Aceasta contine un set de molecule suplimentar care sunt lipite de capatul care uneste insulina de proteinele care circula in sange. In clipa in care nivelul de zahar din sange creste, insulina "inteligenta" se activeaza - glucoza se ataseaza de insulina si astfel aceasta intra in actiune. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro