Insula Gasca, un colt de rai inconjurat de ape

Insula Gasca, un colt de rai inconjurat de ape

In drum spre insula Gasca In zona localitatii Giurgeni, aproape de podul de la Vadu Oii, bratul Borcea al Dunarii a reusit sa creeze un loc cu adevarat mirific.

acum 80 luni (4 Oct 2014)

In drum spre insula Gasca

In zona localitatii Giurgeni, aproape de podul de la Vadu Oii, bratul Borcea al Dunarii a reusit sa creeze un loc cu adevarat mirific.

O palma de pamant iesita dintre ape reprezinta principalul punct de atractie al intregii zone. Este vorba despre insula sau ostrovul Gasca, formatiune creata de aluviunile aduse de Dunare in milenarul sau drum catre Marea Neagra. In suprafata totata de doua hectare si jumatate, insula se afla amplasata la o altitundine de cinci metri deasupra nivelului marii.

De pe malul stang al Borcei, la Giurgeni, localnii pun la dispozitie ambarcatiuni catre acest loc minunat.

Locul preferat al pasarilor migratoare

Insula Gasca este practic principala cale de acces catre paradisul natural al Baltii Mari a Brailei. Este unul dintre cele mai importante ostroave create de Dunare, din zona Harsova si pana dincolo de Braila.

Potrivit informatiilor oferite de ONG-ul Natura 2000, insula de la Giurgeni este un adevarat paradis al pasarilor migratoare si are statut de rezervatie naturala.

Specialisii in ornitologie care au exploatat zona au descoperit aici specii de pasari precum pelicanul comun, lopatarul, egreta mica, egreta mare tiganusul sau pescarusul rozator sau cel auriu. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro