Instructorii auto independenti, disperati ca scolile de soferi ii desfiinteaza: "Stiti ce ma intreaba cursatii? Daca le aranjez examenul, ca asta fac ei!"

Instructorii auto independenti, disperati ca scolile de soferi ii desfiinteaza:

Ca si numar de ore, ca si timp de condus nu se pot compara cu noi, pentru ca noi nu avem interesul sa dam elevul repede din masina, sa vina altul, ci sa invete si sa ne recomande, sa aduca alti clienti. Asta nu le convine, ca noi am reusit sa scadem preturile mult, sa facem treaba de calitate si oamenii sunt multumiti", a declarat Marian Barbu, sosit alaturi de alti cinci colegi in fata Prefecturii Olt, pentru a-i inmana prefectului o nota de protest semnata de 28 de colegi (cativa, culmea, care activeaza in cadrul unor scoli de soferi), nota care sa fie transmisa catre Guvern.

acum 69 luni (18 Aug 2017)

De la 1 septembrie, un ordin al Ministrului Transporturilor amanat timp de patru ani urmeaza sa intre in vigoare, spre disperarea instructorilor auto independenti, care vineri, 18 august 2017, au iesit in strada in toata tara. Conform acestui ordin, masinile-scoala trebuie dotate cu aparatura de inregistrare si sisteme de pozitionare globala, iar imaginile cu ceea ce se intampla in timpul orei de soferie, si in masina, dar si pe traseu, trebuie stocate sase luni. Instructorii sunt nevoiti, la randul lor, sa aiba sali de curs, iar pentru a indeplini noile cerinte se pot asocia, dar nu mai multi de patru.

Reprezentantii scolilor de soferi ii acuza pe instructorii independenti ca, de-a lungul anilor, ar fi "fabricat" dosare ale cursantilor si ca ar perpetua un sistem evazionist. Tocmai acesti patroni, spun independentii, de data aceasta, ar fi facut presiuni pentru aplicarea ordinului emis in mandatul lui Relu Fenechiu si blocat atatia ani prin procese in instanta. Ca si numar de ore, ca si timp de condus nu se pot compara cu noi, pentru ca noi nu avem interesul sa dam elevul repede din masina, sa vina altul, ci sa invete si sa ne recomande, sa aduca alti clienti. Scolile de soferi ce-ar vrea: sa ia bani multi si sa faca ore putine. Asta nu le convine, ca noi am reusit sa scadem preturile mult, sa facem treaba de calitate si oamenii sunt multumiti", a declarat Marian Barbu, sosit alaturi de alti cinci colegi in fata Prefecturii Olt, pentru a-i inmana prefectului o nota de protest semnata de 28 de colegi (cativa, culmea, care activeaza in cadrul unor scoli de soferi), nota care sa fie transmisa catre Guvern. "Ne acuza pe noi ca nu taiem bon pe toata suma, sa vina Fiscul sa ne controleze, dar ei ce fac? Dar lor nici asta nu le convine, scopul este sa ne scoata de pe piata. Intrebati-i pe politisti, sa vedeti care elevi sunt mai bine pregatiti, ai nostri sau ai scolilor de soferi? De asta am si solicitat camerele in sala de exeamen, pe... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro