Institutul Cantacuzino, transformat in unitate militara, cu conducere militara

Institutul Cantacuzino, transformat in unitate militara, cu conducere militara

Nu am toate datele ca sa ma pronunt acum, eu va propun ca impreuna cu domnul ministru Bodog, pe baza materialului de control pe care dansul l-a facut, in doua saptamani de zile, maxim trei, sa venim cu un proiect de act normativ prin care sa-l preluam si sa-l transformam in unitate militara, cu conducere militara si cu angajati care raspund criteriilor profesionale necesare unui asemenea institut.

acum 78 luni (23 Aug 2017)

Concret, premierul Mihai Tudose le-a cerut ministrilor Sanatatii si Apararii Nationale ca in maximum o luna sa faca toate demersurile necesare pentru ca Institutul Cantacuzino sa treaca in subordinea MApN. Adrian Tutuianu a spus ca deja specialistii directiei medicale din subordinea sa au facut o evaluare prealabila si urmeaza ca in trei saptamani sa propuna un act normativ prin care institutul sa devina unitate militara.

"Domnule ministru Bodog, va rog ca impreuna cu domnul ministru Tutuianu, in maxim o luna, Institutul Cantacuzino sa devina parte componenta a Ministerului Apararii, fiindca cu demersurile specialistilor de acolo ne-am lamurit.

Ministrul Apararii Nationale, Adrian Tutuianu, a precizat ca in trei saptamani se va depune un proiect de act normativ prin care Institutul Cantacuzino sa devina unitate militara. Nu am toate datele ca sa ma pronunt acum, eu va propun ca impreuna cu domnul ministru Bodog, pe baza materialului de control pe care dansul l-a facut, in doua saptamani de zile, maxim trei, sa venim cu un proiect de act normativ prin care sa-l preluam si sa-l transformam in unitate militara, cu conducere militara si cu angajati care raspund criteriilor profesionale necesare unui asemenea institut. Planuri de relansare

La inceputul acestei luni, la prima intalnire a Comitetului interministerial pentru relansarea Institutului Cantacuzino s-a discutat despre construirea unei cladiri noi pentru laboratorul de productie care ar putea functiona in Baneasa si unde in doi ani sa fie reluata productia de vaccin BCG si in trei ani cea de vaccin antigripal.

In paralel, se lucreaza la relansarea brandurilor Polidin si Cantastim si la reluarea liniei de fiolaj, a anuntat secretarul de stat in Ministerul Sanatatii, Cristian Grasu. Discutiile au vizat mai multe aspecte, unul dintre ele fiind construirea unui laborator de productie, la standarde europene, unde sa fie... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro