Instanta suprema judeca mai repede contestatia DNA privind ridicarea interdictiei de parasire a tarii de catre Sebastian Ghita

UPDATE Politistii au mers din nou, vineri, la locuinta din Ploiesti a fostului deputat Sebastian Ghita, cautat de trei zile, pentru a-i aduce o citatie a instantei supreme care, in 5 ianuarie, urmeaza sa judece contestatia formulata de procurorii DNA dupa ce lui Ghita i-a fost ridicata interdictia de parasire a tarii din cadrul controlului judiciar pe cautiune.

acum 89 luni (23 Dec 2016)

UPDATE Politistii au mers din nou, vineri, la locuinta din Ploiesti a fostului deputat Sebastian Ghita, cautat de trei zile, pentru a-i aduce o citatie a instantei supreme care, in 5 ianuarie, urmeaza sa judece contestatia formulata de procurorii DNA dupa ce lui Ghita i-a fost ridicata interdictia de parasire a tarii din cadrul controlului judiciar pe cautiune. Fostul deputat este cautat de politisti si dat in consemn la frontiera de miercuri, pentru ca nu a respectat obligatiile din cadrul controlului judiciar, iar daca ICCJ va decide schimbarea masurii cu arestul la domiciliu sau arestarea preventiva, Sebastian Ghita va pierde cautiunea de 60 milioane de lei.

In dosarul in care Sebastian Ghita, fostii sefi ai Parchetului Curtii de Apel Ploiesti Liviu Tudose si Aurelian Mihaila, fostul sef al IPJ Prahova Viorel Dosaru si fostul sef al Directiei Generale Anticoruptie Prahova Constantin Ispas sunt judecati pentru fapte de coruptie, un complet de trei judecatori de la Inalta Curte de Casatie si Justitie a admis, in 16 decembrie, cererea fostului deputat de ridicare a interdictiei de parasire a tarii "fara incuviintarea organului competent", aceasta fiind una dintre obligatiile din cadrul controlului judiciar.

Decizia nu este definitiva si a fost contestata atunci de procurorii DNA Ploiesti la Completul de cinci judecatori al ICCJ.

Sebastian Ghita va pierde cautiunea de 60 milioane de lei daca instanta suprema va decide arestarea sa, ca urmare a incalcarii obligatiilor controlului judiciar. Conform Codului de procedura penala, instanta de judecata dispune prin hotarare confiscarea cautiunii, daca masura controlului judiciar pe cautiune a fost inlocuita cu masura arestului la domiciliu sau a arestarii preventive. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro