Instanta suprema judeca luni cererea DNA ca Bogdan Olteanu sa ramana in arest preventiv

Instanta suprema judeca luni cererea DNA ca Bogdan Olteanu sa ramana in arest preventiv

Procurorii DNA cer prelungirea arestarii preventive cu alte 30 de zile dupa expirarea mandatului de 16 zile, in dosarul in care este acuzat ca a primit un milion de euro si sprijin electoral de la Sorin Ovidiu Vintu, in schimbul unor demersuri la membri ai Guvernului pentru numirea lui Liviu Mihaiu, in 2008, in functia de guvernator al Deltei Dunarii.

acum 82 luni (22 Aug 2016)

(...) Din punctul meu de vedere, nu se impune mentinerea in arest preventiv a lui Olteanu.

Fostul viceguvernator al BNR Bogdan Olteanu (45 de ani), arestat pentru trafic de influenta, a fost dus astazi in fata judecatorilor Curtii Supreme.

Procurorii DNA cer prelungirea arestarii preventive cu alte 30 de zile dupa expirarea mandatului de 16 zile, in dosarul in care este acuzat ca a primit un milion de euro si sprijin electoral de la Sorin Ovidiu Vintu, in schimbul unor demersuri la membri ai Guvernului pentru numirea lui Liviu Mihaiu, in 2008, in functia de guvernator al Deltei Dunarii. Seful Senatului ar putea oferi detalii despre cum a fost numit Liviu Mihaiu in functia de guvernator, dar si despre ce spun cei implicati in acest caz.

"Pe pontonul meu din fata hotelului Lebada a avut loc o discutie intre mine si Bogdan Olteanu, in cadrul careia i-am cerut sa-l numeasca pe Liviu Mihaiu in functia de guvernator al Deltei Dunarii. Domnia sa mi-a zis ca pentru asta trebuie sa ii dau doua milioane de euro: un milion pentru sine si al doilea pentru Tariceanu, de a carui semnatura depinde numirea asta. Dupa circa o saptamana i-am transmis lui Eftime Ion suma de 2 milioane de euro cash, iar domnul Liviu Mihaiu a fost numit guvernator al Deltei Dunarii", arata Vintu in denunt. A refuzat detectorul de minciuni

Unul dintre intermediarii folositi de SOV, afaceristul Ionut Eftime, denuntator in acest caz, a aratat ca el a fost cel care i-a dat banii lui Olteanu. "In ambele situatii, banii au fost dati la sediul central al Partidului National Liberal din strada Aviatorilor...Bogdan Olteanu ma astepta in camera respectiva, iar eu lasam banii si plecam, fara o alta discutie", declara Eftime.

Potrivit unor surse judiciare, denuntatorii ar fi trecut testul cu detectorul de minciuni. Initial, Olteanu a fost de acord sa faca si el acest test, dar dupa arestarea preventiva s-a razgandit. Una din pistele procurorilor este aceea ca o ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro