Instanta incearca sa stabileasca cine a trimis sms-urile semnate Liviu Dragnea in ziua referendumului: "Mai trebuie cate 100 de oameni la fiecare sectie de vot"

Instanta incearca sa stabileasca cine a trimis sms-urile semnate Liviu Dragnea in ziua referendumului:

Martorul a aratat ca cea de-a doua aplicatie permitea transmiterea de la nivel central, sms-uri catre coordonatorii din teritoriu, dar ca nu s-a urmarit transmiterea de mesaje care sa aibe consecinta luarea de masuri pentru cresterea artificiala a numarului de votanti. "Cei de la judete aveau posibilitatea de a vizualiza permanent evolutia la vot, si nu era necesar ca noi de la centru sa le dam indemnul pentru mobilizarea la vot a celor care nu isi exercitasera dreptul la vot, a precizat acesta. "Drepturile de a trimite sms-uri aveau Alexandru Batagui, eu, Iulia Frunzetti, Ionut Ciobotariu si mai multi tineri din PSD" "Mesajele citite astazi in instanta, al caror continut au reprezentat sms-uri transmise organizatiilor din teritoriu, fac precizarea ca nu stiu cine a expediat aceste mesaje in teritoriu si nici cine a redactat continutul acestor mesaje" "Nu pot sa precizez cine decidea continutul acelor mesaje ce urmau a fi expediate", Iuliana Mihaela Zobuian Iuliana Mihaela Zobuian: "Nu s-a stabilit o persoana anume care sa redacteze mesajele si sa le trimita.

acum 96 luni (17 Mar 2016)

Desi sunt semnate de Liviu Dragnea, acesta neaga ca ar fi trimis mesaje mobilizatoare. Ne mai trebuie minim 300 de voturi pe fiecare SV (sectie de votare -n.r.). Dragnea: Organizati-va astfel: 30 de militanti pe fiecare sectie de votare, iar fiecare sa aduca la vot minim 10 cetateni in urmatoarele ore!", erau mesajele PSD. Iuliana Mihaela Zobuian-sefa Directiei Organizare din Secretariatul General al PSD si Alexandru Batagui-unul dintre cei care s-a ocupat de programul infomatic cu ajutorul caruia s-au transmis sms-urile au spus ca nu stiu cine a redactat si trimis aceste mesaje, si ca mai multea persoane din partid aveau acces in aceasta aplicatie. Exista posibilitatea ca orice persoana care avea username sau parola sa redacteze sms-ul si s-l trimita fara a avea aprobare de la cineva din staff-ul de campanie", a spus Zobuian. Va rog sa urmati cu strictete instructiunile" Orele 15:18: "Sistemul de raportare prin SMS va ofera posibilitatea sa vedeti prezenta in fiecare SV" (n.n.: prin SV intelegand sectie de votare). Orele 15:19: "In acest sens faceti rapid o analiza cu cei de la PNL si interveniti exact unde trebuie". Orele 15:19:49: "In SV unde e scazuta prezenta trimiteti un PSD-ist si un PNL-ist pentru a mobiliza organizatiile de acolo". Orele 15:20: "Cei pe care ii trimiteti la SV slabe ca prezenta vor sta acolo pana la inchiderea urnelor pentru a lua toate masurile necesare". Orele 15:20:30: "Pentru fiecare SV se va face urgent o lista a cetatenilor care nu au venit la vot". Orele 15:20:49: "Echipele noastre vor merge acasa la cetatenii care nu au venit pana acum si ii vor aduce la vot". Aratati aceste mesaje si celor de la PNL". Orele 16:47:42: "PSD-SG: Coordonatorii PSD si PNL de la fiecare sectie de votare sa mearga ACASA la familiile care nu au venit la vot si SA LE ADUCA SA VOTEZE!". Orele 16:51:15: "Oamenii nostri din sectiile de votare pot afla repede cine sunt cei care nu au iesit la vot. Orele 17:37:32: "PSD-SG: Mobilizati toti membrii P... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro