Inspiratie sau risipa? FRF a investit o suma record intr-o nationala de juniori, care incearca sa ajunga la Europene

Inspiratie sau risipa? FRF a investit o suma record intr-o nationala de juniori, care incearca sa ajunga la Europene

Nationala Under 17 a Romaniei, cunoscuta si sub numele de nationala lui Ianis Hagi, se afla la cateva zile de momentul adevarului. Pe parcursul anului 2015, in cele doua luni si jumatatea scurse pana acum, "tricolorii" Under 17 au "stors" din bugetul FRF in jur de 150.000 de euro, bani folositi pentru asigurarea a trei cantonamente de pregatire, de cate zece zile (Tarlungeni, Antalya, Olanda) si a unui turneu de doua jocuri amicale in Scotia.

acum 96 luni (18 Mar 2015)

Nationala Under 17 a Romaniei, cunoscuta si sub numele de nationala lui Ianis Hagi, se afla la cateva zile de momentul adevarului. Juniorii debuteaza sambata, de la ora 13.00, la Turneul de Elita, gazduit de Anglia, la finalul caruia spera sa obtina calificarea la turneul final al Campionatului European. De ce este insa acest Turneu de Elita mai special decat altele, prin prisma fotbalului romanesc, fotbal obisnuit , ba chiar saturat cu lipsa de rezultate la nivel de juniori si tineret? Pe parcursul anului 2015, in cele doua luni si jumatatea scurse pana acum, "tricolorii" Under 17 au "stors" din bugetul FRF in jur de 150.000 de euro, bani folositi pentru asigurarea a trei cantonamente de pregatire, de cate zece zile (Tarlungeni, Antalya, Olanda) si a unui turneu de doua jocuri amicale in Scotia. La fiecare din aceste actiuni au participat cate 20 de fotbalisti, in mare parte aceeasi, incercandu-se omogenizarea lotului sub comanda staffului tehnic condus de Bogdan Arges Vintila, fost antrenor la Viitorul lui Gica Hagi si succesorul lui Florin Raducioiu la nationala.

Intentia Federatiei, vizavi de acest program incarcat al juniorilor, a fost dincolo de omogenizare, sa incerce sa ridice potentialul fizic al tinerilor, capitol la care fotbalul romanesc sufera enorm nu doar la juniori, capitol la care se face diferenta de multe ori in meciurile internationale. Marinimia financiara a FRF vizavi de acesti juniori vine la mai putin de un an de cand aceesi nationala fusese trimisa cu autocarul la un turneu la Belgrad, starnind nemultumirea lui Raducioiu, care a catalogat drept inadmisibila masura respectiva. Intre timp, lucrurile s-au schimbat radical, iar mai nou, juniorii beneficiaza acum si de o diurna de 10 euro pe zi stata in cantonament.

Nationala Under 17 se afla de pe 9 martie in Olanda si maine va ajunge in Anglia, pentru a se acomoda conditiilor de acolo.

In lotul lui Vintila se regasesc opt jucatori de la Academia "... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro