Inspirat de valul de frig din Statele Unite, Trump ironizeaza incalzirea globala. Ce-i reproseaza opozantii sai

Inspirat de valul de frig din Statele Unite, Trump ironizeaza incalzirea globala. Ce-i reproseaza opozantii sai

Totodata, administratia Trump a retras modificarile climatice de pe lista "amenintarilor" pentru securitatea Statelor Unite si a relansat exploatarea carbunelui si a rezervelor de gaz de sist in zonele federale protejate, relateaza AFP.

acum 27 luni (29 Dec 2017)

"In Est, ar putea fi ajunul de an nou CEL MAI FRIGUROS inregistrat vreodata. Poate ca ne-ar fi de folos putin din acea incalzire climatica pentru care tara noastra, dar nu alte tari, se pregatea sa plateasca TRILIOANE DE DOLARI pentru a se proteja de ea.

Multimilardarul de 71 de ani s-a aratat mereu sceptic in privinta incalzirii globale, apreciind chiar, inainte de a deveni presedinte, ca este o "inventie" a Chinei.

Acest mesaj a declansat o avalansa de reactii pe Internet si in randul lumii acadamice, Trump primind explicatii cu privire la ce inseamna incalzirea climatica.

"Schimbarea climatica este foarte reala chiar daca acum e frig in exteriorul Trump Tower", i-a raspuns pe Twitter directorul Academiei de Stiinte din California, Jon Foley.

"In 2017, s-au inregistrat cam trei recorduri de caldura in Statele Unite pentru fiecare record record de frig", i-a amintit reprezentanta democrata a statului Washington, Pramila Jayapal.

Dupa instalarea la Casa Alba, Donald Trump a retras Statele Unite din Acordul de la Paris referitor la incalzirea globala, considerand ca acesta distruge locuri de munca in industrie.

Totodata, administratia Trump a retras modificarile climatice de pe lista "amenintarilor" pentru securitatea Statelor Unite si a relansat exploatarea carbunelui si a rezervelor de gaz de sist in zonele federale protejate, relateaza AFP. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro