Inspectorii care vor sa intoarca Politia Romana in vremea Militiei. Topul sefilor inversunati impotriva comunicarii

Demersul cotidianului "Adevarul" de a deslusi dedesubturile celor 569.840 de anchete penale incadrate in toata Romania la categoria "autor necunoscut" vizeaza si explicatiile principalilor insarcinati cu gasirea raufacatorilor aflati inca in libertate. La solicitarea de a realiza un interviu cu seful institutiei, comisarul sef Liviu Dumitru, raspunsul primit a fost ca "va adresam rugamintea de a ne transmite un set de intrebari punctuale pe care doriti sa le adresati, in vederea formularii unui raspuns in cel mai scurt timp". La al doilea mail expediat, in care i-am informat pe sefii inspectoratului ca nu trimitem intrebari punctuale, ci facem doar interviuri fata in fata, replica purtatorului de cuvant a fost ca "aspectele de interes public privind activitatea institutiei noastre au fost comunicate prin informarile de presa realizate permanent de structura de presa a inspectoratului. Date obtinute circumstantial arata ca la Parchetul de pe langa Tribunalul Constanta, judet cu 630.679 de locuitori, sunt in lucru patru dosare de omor cu AN, cel mai vechi din 2006, si 5 dosare de tentativa de omor.

acum 84 luni (5 Oct 2016)

Demersul cotidianului "Adevarul" de a deslusi dedesubturile celor 569.840 de anchete penale incadrate in toata Romania la categoria "autor necunoscut" vizeaza si explicatiile principalilor insarcinati cu gasirea raufacatorilor aflati inca in libertate.

Analiza raspunsurilor primite de la insarcinatii locali ai Politiei in cadrul campaniei "Romania infractorilor necunoscuti" arata ca, mai degraba, ar prefera sa ascunda informatiile reale privitoare la activitatea curenta decat sa le faca publice detaliat, asa cum sunt, de altfel, obligati prin lege. Sefii locali din Politie care s-au straduit cel mai mult, prin intermediul purtatorilor de cuvant, sa evite o discutie transanta cu reprezentantii "Adevarul" provin din judetele in care exista cele mai mari probleme legate de infractionalitate. In evidentele IPJ Hunedoara, judet cu 396.253 de locuitori, sunt 12.516 dosare cu AN, cel mai vechi din 2004, pentru omor calificat. Incepand din luna februarie si pana in luna august, a fost imputernicit sa preia functia de adjunct al Centrului Chinologic din Sibiu, in contextul in care mai multi angajati ai IPJ Hunedoara au fost cercetati pentru modul in care si-au indeplinit atributiile in gestionarea situatiei operative a scandalului imens din statiunea Straja - Lupeni, unde interlopul Sorin Palesica a agresat trei tineri.

La solicitarea de a realiza un interviu cu seful institutiei, comisarul sef Liviu Dumitru, raspunsul primit a fost ca "va adresam rugamintea de a ne transmite un set de intrebari punctuale pe care doriti sa le adresati, in vederea formularii unui raspuns in cel mai scurt timp". La al doilea mail expediat, in care i-am informat pe sefii inspectoratului ca nu trimitem intrebari punctuale, ci facem doar interviuri fata in fata, replica purtatorului de cuvant a fost ca "aspectele de interes public privind activitatea institutiei noastre au fost comunicate prin informarile de presa realizate permanent de st... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro