Inspectoratul Scolar din Capitala recomanda scolilor sa nu desfasoare serbari in perioada 14-16 decembrie

Inspectoratul Scolar din Capitala recomanda scolilor sa nu desfasoare serbari in perioada 14-16 decembrie

Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti (ISMB) a trimis o recomandare tuturor institutiilor de invatamant din Capitala pentru respectarea zilelor de doliu national in 14, 15 si 16 decembrie, asa cum au fost decretate prin hotarare de Guvern.

acum 23 luni (11 Dec 2017)

Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti (ISMB) a trimis o recomandare tuturor institutiilor de invatamant din Capitala pentru respectarea zilelor de doliu national in 14, 15 si 16 decembrie, asa cum au fost decretate prin hotarare de Guvern. Ramane la alegerea fiecarei institutii, dar e totusi o chestiune de bun simt, e doliu national", a declarat pentru News.ro Marian Banu, purtatorul de cuvant al ISMB. Sicriul cu trupul neinsufletit al regelui Mihai va fi adus in tara, miercuri, 13 decembrie, la ora 11:00, iar in 16 decembrie, la ora 12:30 va avea loc slujba de inmormantare la Catedrala Patriarhala.

In aceeasi zi, la ora 17:45, va avea loc slujba de inmormantare, la Curtea de Arges.

Potrivit legii, in zilele de doliu national, institutiile si autoritatile publice centrale si locale sunt obligate sa arboreze in berna drapelul Romaniei si drapelul Uniunii Europene.

De asemenea, posturile nationale de radio si televiziune, dar si institutiile de cultura trebuie sa isi adapteze programul, iar toate manifestarile culturale, artistice si sportive programate pentru zilele de doliu sunt amanate. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro