Inspectia Judiciara: Monica Macovei a afectat independeta justitiei cand a spus ca Victor Ponta a pus presiune pe procurori in dosarul "Lukoil"

Citeste si: Ponta: Atacul lui Basescu reflecta o persoana incapabila sa isi exercite functia Atacul presedintelui Traian Basescu la adresa magistratilor, primarilor, pensionarilor, muncitorilor de la Lukoil, precum si indicatia referitoare la cati bani trebuie dati pentru o opera a lui Brancusi reflecta o persoana incapabila sa isi exercite functia, a afirmat premierul Victor Ponta, la scurt timp dupa declaratia presedintelui Traian Basescu.

acum 70 luni (9 Dec 2014)

Inspectia Judiciara a stabilit ca Monica Macovei a adus atingere independentei sistemului prin faptul ca a acreditat ideea ca procurorul general al Romaniei ar fi exercitat presiuni asupra procurorilor care instrumentau dosarul "Lukoil". "Trebuie sa se cerceteze ceea ce se scrie in presa ca Victor Ponta a primit apartamente luxoase de la Lukoil sau prin interpusi sau alte bunuri. Declaratiile preseditelui Traian Basescu nu au afecta independenta justitiei Declaratiile presedintelui Traian Basescu, care a spus ca, in dosarul Microsoft "vor mai aparea surprize, inclusiv persoane" nu este de natura sa afecteze independenta justitiei. Asta stabilit Inspectia Judiciara din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii (CSN) care a verificat declaratiile sefului statului

Inspectia Judiciara a stabilit ca afirmatiile presedintelui nu fost de natura sa afecteze independenta judecatorilor si a procurorilor, avand in vedere ca acestea pot fi incadrate in limitele discursului politic. Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a decis sesizarea Inspectiei Judiciare, dupa ce, in 13 octombrie, Traian Basescu a declarat la Realitatea TV, raspunzand unei intrebari, ca in dosarul Microsoft vor mai aparea surprize, inclusiv persoane. "Cea mai complexa informatie am avut-o in 2009 legata de posibila fraudare si acea informatie intr-o maniera mult mai in detaliu a fost transmisa DNA si de acolo a inceput usor, usor", a afirmat presedintele Traian Basescu, precizand ca informarea a venit de la serviciile romanesti.

Citeste si:

Ponta: Atacul lui Basescu reflecta o persoana incapabila sa isi exercite functia

Atacul presedintelui Traian Basescu la adresa magistratilor, primarilor, pensionarilor, muncitorilor de la Lukoil, precum si indicatia referitoare la cati bani trebuie dati pentru o opera a lui Brancusi reflecta o persoana incapabila sa isi exercite functia, a afirmat premierul Victor Ponta, la scurt timp dupa declaratia presedi... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro