Inspectia Judiciara face ancheta dupa ce inspectoarea Radescu a spus ca masinile institutiei circulau la coafor

Inspectia Judiciara face verificari dupa ce inspectoarea Elena Radescu a afirmat ca a fost nevoita sa se deplaseze cu masina de serviciu a sefei DNA, pentru ca la Inspectie nu exista niciun autovehicul disponibil deoarece "erau la coafor", au declarat, pentru Mediafax, reprezentantii IJ. Legat de aceleasi verificari, DNA sustinea, intr-un comunicat de presa, ca Inspectia Judiciara a lansat in spatiul public informatii din raportul facut in urma controlului la aceasta unitate de parchet, inainte ca Directia Nationala Anticoruptie sa formuleze obiectiuni.

acum 74 luni (18 Oct 2017)

Inspectia Judiciara face verificari dupa ce inspectoarea Elena Radescu a afirmat ca a fost nevoita sa se deplaseze cu masina de serviciu a sefei DNA, pentru ca la Inspectie nu exista niciun autovehicul disponibil deoarece "erau la coafor", au declarat, pentru Mediafax, reprezentantii IJ.

Inspectorii judiciari verifica daca Radescu a comis o abatere disciplinara in urma afirmatiilor inspectoarei care a condus echipa de control a managementului Directiei Nationale Anticoruptie.

Surse din cadrul Inspectiei au precizat ca, in realitate, incidentul semnalat de Elena Radescu nu a existat, pentru ca ea nu a cerut institutiei o masina cu care sa se deplaseze.

Elena Radescu a declarat ca nu a putut folosi masinile institutiei in care lucra pentru pentru ca "erau la coafor".

"La ora 15.00, pentru ca acesta a fost singurul control care s-a efectuat intr-un termen foarte scurt de la data dispunerii. De obicei, pentru asemenea controale se acorda un termen de cel putin o luna de zile. Cand s-a emis ordinul am anuntat ca trebuie sa comunicam ordinul cu obiectivele de control, pentru ca nu aveau timpul material sa pregateasca documentele. Si atunci, la ora aceea, 14.00, 15.00, nu mai era nicio masina de la Inspectie. (...) Nu am avut nicio masina, ca masinile noastre mergeau la coafor si nu mai stiu unde", a spus inspectoarea, la Antena 3.

Inspectoarea Elena Radescu a condus echipa de control care a verificat managementul DNA.

Mai exact, echipa inspectorilor care a facut controlul s-a divizat in doua si asta pentru ca Elena Radescu si-a acuzat colegele ca ar fi fost nepoliticoase cu procurorii anticoruptie.

Impotriva Elenei Radescu este si adjunctul Inspectiei Judiciare, care a afirmat, la Consiliul Superior al Magistraturii, ca aceasta a luat decizii care au afectat imaginea institutiei.

Legat de aceleasi verificari, DNA sustinea, intr-un comunicat de presa, ca Inspectia Judiciara a lansat in spatiul ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro