Insolventa persoanelor fizice, adoptata de Comisia Juridica din Camera Deputatilor. Miercuri, va fi in plen

Insolventa persoanelor fizice, adoptata de Comisia Juridica din Camera Deputatilor. Miercuri, va fi in plen

Lichidare sau reesalonarea datoriilor Initiatorul a mai spus ca orice debitor care, dupa 90 de zile de la data scadenta a unei datorii, stie ca nu mai poate sa-si achite aceste datorii, poate sa-si ceara intrarea in insolventa si, in felul acesta, sa se poata redresa financiar in baza acestui plan de rambursare.

acum 50 luni (19 May 2015)

Initiatorul proiectului, deputatul PSD Ana Birchall, a declarat ca este foarte bucuroasa ca s-a facut "istorie legislativa" prin adoptarea acestui proiect.

Ea a explicat ca de aceasta lege va beneficia orice debitor de buna credinta care are "un necaz financiar", nu din vina sa, acesta putand sa-si reesaloneze datoriile, pe baza unui plan de redresare, pe o perioada de 5 ani.

Acest debitor, in momentul in care isi deschide procedura de insolventa, nu mai poate fi executat silit si este stopata orice penalitate sau majorare de intarziere.

Un debitor de buna credinta, daca are anumite datorii si considera ca se poate redresa financiar si este in necaz financiar fara vina sa, poate, in baza unui plan de rambusare care se poate intinde pe 5 ani cu posibilitatea prelungirii a inca unui an de zile, sa-si reesaloneze aceste datorii astfel incat sa nu fie executat silit. Lichidare sau reesalonarea datoriilor

Initiatorul a mai spus ca orice debitor care, dupa 90 de zile de la data scadenta a unei datorii, stie ca nu mai poate sa-si achite aceste datorii, poate sa-si ceara intrarea in insolventa si, in felul acesta, sa se poata redresa financiar in baza acestui plan de rambursare.

"Avem doua proceduri: atunci cand debitorul nu are nicio sansa sa se redreseze, poate solicita lichidarea sau isi poate reesalona datoriile, pe baza planului de rambursare pe care il propune, sub supravegherea si consultanta unui administrator al procedurii desemnat de o comisie de insolventa. Cheltuielile procedurale, suporttate de la buget

Ea a mai aratat ca, la nivel national, va fi o comisie nationala de insolventa, iar la nivel teritorial va fi o comisie teritoriala de insolventa care se intalneste cel putin o data pe luna.

Cheltuielile in procedura de rambursare sunt prevazute in planul de rambursare, iar cheltuielile de demarare a acestei procedur... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro