Inregistrarile lui Sebastian Ghita de la RTV vor fi analizate "in cel mai scurt timp" de CNA: cum se apara membrii forului in fata criticilor aduse de Kovesi

Inregistrarile lui Sebastian Ghita de la RTV vor fi analizate

Inregistrarile lui Ghita de la RTV urmeaza sa fie analizate Valentin Jucan spune intr-un comunicat citat de paginademedia.ro ca "in cel mai scurt timp" cazul inregistrarilor lui Sebastian Ghita de la Romania TV va ajunge pe masa Consiliului, rapoartele de monitorizare urmand a fi prezentate si dezbatute in sedinta publica. Kovesi critica CNA Agentia de presa News.ro a cerut lamuriri de la CNA in legatura cu sesizarile legate de inregistrarile lui Sebastian Ghita transmise de postul de televiziune controlat de el, Romania TV, dupa ce Laura Codruta Kovesi, procurorul sef al DNA, a criticat institutia pentru ca nu s-a autosesizat, amintind ca a trimis 12 sesizari la forul audiovizual.

acum 48 luni (19 Jan 2017)

Inregistrarile lui Ghita de la RTV urmeaza sa fie analizate

Valentin Jucan spune intr-un comunicat citat de paginademedia.ro ca "in cel mai scurt timp" cazul inregistrarilor lui Sebastian Ghita de la Romania TV va ajunge pe masa Consiliului, rapoartele de monitorizare urmand a fi prezentate si dezbatute in sedinta publica. Pe de alta parte, membrul CNA a declarat acestea in ziua in care forul audiovizual ar fi trebuit sa aiba sedinta, insa nu se tine din cauza lipsei de cvorum. CNA are 11 membri, iar pentru ca o sedinta sa se poata desfasura este nevoie de cel putin opt.

Jucan precizeaza ca inregistraprile cu Sebastian Ghita de la Romania TV fac ca informarea corecta a publicului, respectarea dreptului la propria imagine si aplicarea principiului "audiatur et altera pars" sa fie puse sub semnul intrebarii. "Va fi important de stabilit daca exista date care sa arate faptul ca radiodifuzorul in cauza nu isi mai indeplineste misiunea cu buna-credinta si daca prin eventualele sale actiuni nejustificate a fost adusa atingere autoritatii de stat", a mai zis Valentin Jucan.

"In ultimile saptamani, presa din Romania a dezbatut intens continutul unor inregistrari difuzate de un post de televiziune, continut care face referire la institutii publice si persoane aflate la conducerea acestora.

Raportat la deontologia jurnalismului dar si la prevederile Legii audiovizualului numarul 504 din 2002, informatiile in cauza au generat critici justificate, veridicitatea si/sau probitatea acestora fiind serios puse la indoiala.

Totusi, succint, se poate afirma ca din informatiile analizate pana acum reiese faptul ca sunt puse serios sub semnul intrebarii norme fundamentale ca: informarea corecta a publicului, respectarea dreptului la propria imagine si aplicarea principiului "audiatur et altera pars". poate verifica inregistrarile numai din punct de vedere al modului in care au fost d... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro