Injectia cu anticorpi, o posibila cale de a eradica definitiv cancerul

Injectia cu anticorpi, o posibila cale de a eradica definitiv cancerul

Prin adaugarea unor substante chimice care stimuleaza cresterea celulelor cu rol de semnalizare, dendritice, in aceeasi injectie cu anticorpi, cercetatorii de la Universitatea Stanford au reusit sa obtina eradicarea unui numar de sase tipuri diferite de cancer - doua tipuri de melanom, limfom, mamar, pulmonar si pancreatic.

acum 107 luni (4 May 2015)

Noul tip de injectie cu anticorpi ar putea eradica mai multe tipuri de cancer in stare avansata, prin distrugerea tumorilor. Cercetatorii americani considera ca sistemul imunitar poate fi antrenat in acest fel pentru a ataca mai multe tipuri de cancer - melanom, pancreatic, mamar si pulmonar, informeaza dailymail.co.uk, citat de Mediafax.

Savantii de la Facultatea de Medicina din cadrul Universitatii Stanford sunt de parere ca acesti anticorpi, creati in laborator, ar putea sa distruga nu doar tumorile incipiente, ci si metastazele care s-au raspandit in intregul organism.

Spre deosebire de alte tratamente, care mizeaza pe o abordare diferita, tintind anumite tipuri de cancer, noul tratament vizeaza o gama mult mai larga de tumori solide.

Ei se lipesc de anumite proteine din tesuturile straine - in acest caz, de tumori - si, prin folosirea unor celule cu rol de semnalizare, celulele T actioneaza apoi ca o "echipa de interventie rapida" a organismului.

Apoi, savantii americani au injectat acesti anticorpi, alaturi de anumite substante chimice pentru a activa celulele cu rol semnalizator, celule dendritice, in organismul soarecilor bolnavi de cancer.

Aceste rozatoare si-au reactivat sistemul imunitar si apoi s-au mentinut sanatoase, fara cancer, timp de peste un an.

Odata ce au recunoscut tesuturile canceroase, celulele T s-au multiplicat si nu doar ca au atacat tumorile, dar au "vanat" si toate celulele metastazate care circulau prin organism.

Savantii americani spun ca atat anticorpii, cat si celulele de semnalizare, dendritice, joaca un rol crucial in procesul de eliminare a tumorilor.

"La doar cateva ore dupa injectare, aceste celule tumorale erau deja acoperite de anticorpi", au precizat ei.

Prin adaugarea unor substante chimice care stimuleaza cresterea celulel... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro