Initiatoarea legii antifumat, Aurelia Cristea: "Dragnea are un plan de subjugare a Justitiei acceptat de majoritatea liderilor"

Initiatoarea legii antifumat, Aurelia Cristea:

Unitatea de partid este mai importanta intotdeauna in PSD si acest lucru nu e rau, dar cand vezi ca se derapeaza si ca, practic, girezi o gasca de hoti si de infractori, trebuie sa te delimitezi si sa nu pui in joc viitorul copiilor tai. nici nu stiu stiu cum sa-l numesc, pentru ca marea majoritate au incercat sa dea cat mai multe buletine de vot, pentru ca stia fiecare, pentru ca este o tactica extraordinar de bine exersata de Dragnea, ca in functie de numarul de voturi pe care fiecare le aduce, asa vor fi luati in anturajul lui. Valeriu Zgonea, cred ca din teama de a nu ajunge din nou la o "marte neagra" a evitat orice fel de discutie pe modificarile la Codul penal si punerea de acord cu ceea ce a spus Curtea Constitutionala, pentru ca simtea ca se va forta din nou exact in acest sens si atunci nu a vrut sa-si asume asta in calitate de presedinte al Camerei Deputatilor. Prin ceea ce s-a intamplat in 31 ianuarie exista riscul foarte mare ca cumva, poate nu intr-o modalitate formala, sa fim scosi chiar in afara spatiului european, sa ne scoata din Europa, cam despre asta vorbim, pentru ca indiferent despre ce modificari vrei sa faci suntem intr-o democratie si o democratie trebuie sa fie bazata pe niste prinicipii ce tin de respect pentru lege si pentru cetateanul care te-a ales, de resposnabilitate si de respectarea unei transparente si a unor dezbateri sanatoase pentru societate. De altfel, si programul de guvernare a fost in sensul sa nu ne mai dea nimeni lectii, noi stim sa ne guvernam, nu avem nevoie de straini, nu avem nevoie de companii multinationale care isi platesc angajatii foarte bine si care sunt la zi cu impozitele si taxele.

acum 76 luni (5 Feb 2017)

"Intr-un astfel de moment, cred ca avem fiecare datoria morala sa nu ramanem indiferenti. Iar eu nu pot acorda girul meu, chiar din calitatea de membru, unui grup infractional aflat vremelnic in fruntea PSD si, din pacate, al tarii", a scris Aurelia Cristea in demisia din PSD pe care a postat-o pe pagina ei de Facebook pe 1 februarie, dupa ce Guvernul Grindeanu a emis Ordonanta de modificare a Codurilor Penale. Cine nu este de acord cu ceea ce spune Liviu Dragnea si cateva slugi din jurul lui este dat afara. Daca nu se va ridica un grup suficient de puternic de lideri din randul celor care sunt astazi lideri, dintre cei care au adus voturi pentru partid, atunci nu e nicio sansa ca Dragnea sa nu-si puna in aplicare tot planul de subjugare a justitiei, pentru ca acesta este planul, ca justitia sa fie la mana lor.

In momentul acesta, credeti ca sunt multi lideri in PSD de acord cu planul acesta de "subjugare" a Justitiei? Sunt multe voci in PSD care isi doresc ca Justitia sa nu mai poata aresta, sa nu mai poata sa cerceteze in special in ceea ce priveste deciziile administrative, deciziile in plan local cu privire la cheltuirea banului public, pentru ca acolo sunt cele mai mari probleme. Foarte multi s-au plans ca ei nu pot sa mai faca nimic, nu pot sa mai faca proiecte pentru ca vine DNA-ul si-i leaga sau vine Curtea de Conturi si pe urma se face sesizare la DNA. Atunci e foarte clar planul de a face ca lucurile sa functioneze in maniera in care sa nu se poata cerceta sau sa se cerceteze mult mai greoi, astfel incat sa nu se mai ajunga la ei. De altfel, dezincriminarea abuzului in serviciu si a conflictului de interese au ca scop sa functioneze o retea de utilizare si sifonare a banului public care a functionat in ultimii 20 de ani si vedem Romania este in ce situatie este. Cel mai trist este ca au inselat increderea oamenilor in spatele unui plan de guvernare ambitios, cu masuri economice foarte bune, au ascuns aceasta posiblitate de sifonare a banilor ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro