Initiativa "Fara penali in functii publice", "blocata" la Focsani. Autoritatile au refuzat amplasarea unui cort pentru strangere de semnaturi

Initiativa

Inca din luna martie, USR Vrancea a depus la Primaria Focsani o cerere prin care a solicitat amplasarea unui cort autoportant in municipiul Focsani, unde oamenii care sunt de acord cu initiativa sa vina si sa se exprime in acest sens. Practic, institutia subordonata Primariei Focsani se leaga de cuvantul "publicitate" in refuzul de a aproba cererea, desi la articolele 6 si 7 din legea invocata se precizeaza ca pe langa campanii de publicitate, amplasarea de corturi este permisa si pentru activitati de promovare, cum este aceasta initiativa cetateneasca.

acum 57 luni (15 May 2018)

Inca din luna martie, USR Vrancea a depus la Primaria Focsani o cerere prin care a solicitat amplasarea unui cort autoportant in municipiul Focsani, unde oamenii care sunt de acord cu initiativa sa vina si sa se exprime in acest sens.

Primaria Focsani a raspuns la limita termenului de 30 de zile, anuntandu-i ca nu s-au adresat cui trebuie, in conditiile in care domeniul public al orasului este administrat de Directia de Dezvoltare si Servicii Publice.

Prin urmare, pe 10 aprilie USR a facut o alta cerere, adresata de aceasta data Directiei de Dezvoltare si Servici Publice, institutie aflata in subordinea Primariei Focsani. 185/2013 privind amplasarea si autorizarea mijloacelor de publicitate, republicata", se arata in raspunsul semnat de Adrian Vulpoiu, directorul Directiei de Dezvoltare.

Practic, institutia subordonata Primariei Focsani se leaga de cuvantul "publicitate" in refuzul de a aproba cererea, desi la articolele 6 si 7 din legea invocata se precizeaza ca pe langa campanii de publicitate, amplasarea de corturi este permisa si pentru activitati de promovare, cum este aceasta initiativa cetateneasca.

Sigura conditie pusa in lege este legata de termenul pentru care se acorda aprobarea, care este de 30 de zile si poate fi prelungit o singura data, la cererea solicitantului.

"Intelegem din acest refuz abuziv ca celor din administratia locala PSD-ALDE nu le este pe plac ideea de clasa politica curata, altfel nu este explicabil de ce nu am avea dreptul sa amplasam un cort personalizat pe domeniul public, unde cetatenii sa vina sa semneze pentru initiativa cetateneasca . Aroganta cu care ii trateaza administratia actuala pe cei care isi doresc oameni fara dosar penal, care sa-i reprezinte in Parlament sau care sa administreze corect fonduri si interese publice, nu face decat sa confirme faptul ca promisiunea lui Cristi Misaila din campania elector... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro