Ingredientele toxice din cosmeticele bio. Parabenii, dusmanii "neautorizati"

Ingredientele toxice din cosmeticele bio. Parabenii, dusmanii

Fie ca vorbim despre produse cosmetice bio pentru fata sau tratamente similare pentru corp, cei care sunt preocupati de aspectul fizic ajung sa renunte la produsele de tip comercial pentru cosmetice cu extracte de plante. Sunt foarte multe produse contrafacute sau sunt foarte multe produse facute de oameni care nu se ocupa neaparat cu asta, adica nu gasim produsele in magazine, dar vine omul, ne bate la usa si ne recomanda o crema nu stiu de care cu extracte de tot felul, probabil facuta dupa reteta proprie, in baza unui experiment.

acum 103 luni (3 Aug 2015)

Fie ca vorbim despre produse cosmetice bio pentru fata sau tratamente similare pentru corp, cei care sunt preocupati de aspectul fizic ajung sa renunte la produsele de tip comercial pentru cosmetice cu extracte de plante.

Dermatologii insa ii avertizeaza pe cei care folosesc aceste produse sa citeasca cu atentie ingredientele de pe eticheta si sa nu foloseasca compozitia decat pe o mica parte, dupa care pe intreaga fata sau pe corp.

"Sunt persoane care manifesta alergii chiar si la plante. Cu toate ca pe eticheta produsului se mentioneaza ingredientul, important este sa stim exact care sunt ingredientele care ne afecteaza pielea, inainte de a cumpara orice produs de pe piata, chiar daca acesta este certificat si acreditat.

Parabenii, dusmanii pielii frumoase

Cele mai periculoase sunt cremele care contin parabeni, adica conservantii cel mai des folositi in produsele cosmetice.

In special cand este vorba de deodorante sau lotiuni de aplicat in zona bustului aceste ingrediente sunt contraindicate deoarece pot penetra pielea. Chiar daca pe eticheta este specificat faptul ca produsul contine extract de galbenele, castraveti, melc sau jojoba, trebuie sa tratati aceste produse cu multa atentie.

Parabenii sunt utilizati destul de mult in produsele de ingrijire personala, intrucat sunt ieftini si eficienti. Produsele acestea sunt ieftine si accesibile pentru majoritatea, insa chiar daca tinem la buzunar ar trebui sa ne gandim in primul rand la sanatatea noastra", a specificat medicul dermatolog Paula Mare.

Produse contrafacute

Medicii dermatologii le recomanda pacientilor care se prezinta la cabinet in urma folosirii asa-numitelor produse bio sa cumpere produsele din magazinele specializate sau din farmacii, dupa o consultare amanuntita a prospectului.

"Care sunt acreditate si sunt certificate nu cred ca risca producatorii, insa cu toate acestea am avut cazuri cand pacientii s... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro