Ingredientele ascunse din sapun, care ne pot dauna pielii. Diferenta intre sapunul lichid si cel solid

Ingredientele ascunse din sapun, care ne pot dauna pielii. Diferenta intre sapunul lichid si cel solid

Ingredientele din care sunt preparate sapunurile au un factor de protectie impotriva bacteriilor mult mai ridicat decat restul produselor similare de pe piata", explica medicul primar in medicina de laborator, Georgeta Dobre, sefa Laboratorului de Analize Microbiologice al Directiei de Sanatate Publica. Prin comparatie cu aceasta categorie de produse, sapunurile lichide au o concentratie mai mare de ingrediente emoliente, uleiuri pe baza de plante sau creme speciale, care hidrateaza pielea intr-o proportie mult mai mare.

acum 74 luni (23 Apr 2015)

In ultimii ani, datele statistice arata ca industria produselor pentru igiena corporala s-a diversificat foarte mult. "Sapunurile solide, dar si cele lichide au o calitate mult mai buna in igienei corporale decat produse precum crema de dus sau gelul de dus. Ingredientele din care sunt preparate sapunurile au un factor de protectie impotriva bacteriilor mult mai ridicat decat restul produselor similare de pe piata", explica medicul primar in medicina de laborator, Georgeta Dobre, sefa Laboratorului de Analize Microbiologice al Directiei de Sanatate Publica. Chiar si din punct de vedere al sapunurilor, piata este divizata intre binecunoscutele sapunuri solide si, mai nou, cele lichide.

Ingredientele ascunse din sapun

Specialistii in sanatate publica trag, insa, un semnal de alarma:, avetizandu-ne sa fim atenti in momentul in care mergem la supermarket pentru a cumpara sapunuri. De preferat ar fi, in opinia medicilor, sa achizitionam acele produse pe ale caror etichete scrie "Sapun lichid", chiar daca au preturi mai ridicate.

La supermarketurile din Slobozia, de exemplu, sapunurile lichide au preturi cuprinse intre 7,5 si 13 lei, comparativ cu cele solide ale caror preturi pornesc de la 1,5 lei si nu depasesc 5 lei. Potrivit analizelor de laborator, specialistii sustin faptul ca un sapun solid are mai multe ingrediente mai putin agreate de piele. Vorbim in special de preparate pe baza de sodiu, care pot crea disconfort uscand sau degradand pielea. Prin comparatie cu aceasta categorie de produse, sapunurile lichide au o concentratie mai mare de ingrediente emoliente, uleiuri pe baza de plante sau creme speciale, care hidrateaza pielea intr-o proportie mult mai mare.

"Ar fi de preferat sa folosim mai mult sapunurile lichide, pentru ca au compozitie chimica benefica pentru piele. Insasi textura lor ajuta pielea sa se hidrateze corespunzator", recomanda medicul primar in me... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro