Inghetata bogata in fibre, cu un continut redus de zahar, a castigat Ecotrophelia Romania 2018

Inghetata bogata in fibre, cu un continut redus de zahar, a castigat Ecotrophelia Romania 2018

Sa mai spunem si faptul ca Facultatea de Stiinta si Ingineria Alimentelor din cadrul Universitatii "Dunarea de Jos" din Galati a participat, din 2012 incoace, la toate cele 7 editii Ecotrophelia Romania, obtinand rezultate foarte bune: - 2012 - locul I - 2013 - locul al II-lea - 2014 - locul al II-lea - 2015 - premiul pentru cel mai bun produs inovator - 2016 - locul al II-lea si premiul pentru cel mai bun produs inovator - 2017 - locul I.

acum 33 luni (1 Jun 2018)

Echipa de studenti si profesori de la Facultatea de Stiinta si Ingineria Alimentelor din Galati a reusit sa valorifice cu succes zerul rezultat in urma fabricarii unor branzeturi si sa realizeze aceasta inghetata, adresata inclusiv celor care sufera de intoleranta la lactoza.

Ideea a aparut anul trecut si de atunci echipa de studente, Ana-Georgiana Popa, Alina-Marina Chirila si Adelina Pricope, coordonata de cadrele didactice profesorul Daniela Borda, seful de lucrari Iulia Bleoanca si doctorandul Florentina Bucur, a lucrat in permanenta. Sa mai spunem si faptul ca Facultatea de Stiinta si Ingineria Alimentelor din cadrul Universitatii "Dunarea de Jos" din Galati a participat, din 2012 incoace, la toate cele 7 editii Ecotrophelia Romania, obtinand rezultate foarte bune: - 2012 - locul I - 2013 - locul al II-lea - 2014 - locul al II-lea - 2015 - premiul pentru cel mai bun produs inovator - 2016 - locul al II-lea si premiul pentru cel mai bun produs inovator - 2017 - locul I. Anul acesta, in competitia Ecotrophelia Romania, organizata de Facultatea de Stiinta si Ingineria Alimentelor au fost inscrise noua centre universitare, cu un total de 16 echipe. Universitatea "Dunarea de Jos" din Galati - WHEY4FUN - Whoopie Ice 2. Universitatea Stefan cel Mare Suceava - Biovigold - Douce Citrouille Castigatorii fazei nationale a competitiei vor reprezenta acum Romania la concursul international "Ecotrophelia Europe", care va avea loc la Paris, in perioada 21-22 octombrie. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro