Ingerul saracilor: povestea preotului pitestean care hraneste zeci de familii nevoiase

Ingerul saracilor: povestea preotului pitestean care hraneste zeci de familii nevoiase

Preotul coordoneaza Centrul de tip Familial Gavana din Pitesti, un adapost in care gasesc sprijin si unde beneficiaza de reinsertie sociala 20 de copii institutionalizati adusi din centrele de primire in regim de urgenta, batuti, abuzati sau proveniti din familii dezorganizate ori foarte sarace. "Parintele Decebal e mana lui Dumnezeu" De trei ani, cu ajutorul altor oameni inimosi si cu sprijin de la Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) Arges, dar si cu sustinerea venita de la Arhiepiscopia Argesului si Muscelului, milostivul preot reuseste sa adune toate cele necesare pentru a face functionala, la centrul din Gavana, o cantina pentru familiile nevoiase.

acum 98 luni (21 Jan 2015)

Tanarului duhovnic Decebal Floroaica i se spune "Uriasul", desi e barbat mic de statura. Preotul coordoneaza Centrul de tip Familial Gavana din Pitesti, un adapost in care gasesc sprijin si unde beneficiaza de reinsertie sociala 20 de copii institutionalizati adusi din centrele de primire in regim de urgenta, batuti, abuzati sau proveniti din familii dezorganizate ori foarte sarace. De ajutorul duhovnicului beneficiaza si 27 de familii nevoiase, carora, printr-un efort deosebit, le asigura cate o masa calda si pachete cu alimente pentru acasa.

Pensionarul care bate drumul pe jos

Marcel State, unul dintre beneficiarii acestei initiative, un barbat sobru, in varsta de 52 de ani, fost gestionar, mereu imbracat la costum, are, dincolo de imaginea unui om demn si elegant, o poveste trista. N-a mai putut lucra, fiind pensionat pe caz de boala, cu o indemnizatie de 350 de lei lunar. Locuieste la Stefanesti, de unde bate 15 kilometri, incet, pe jos, pentru ca nu-si permite sa-si cumpere un bilet de autobuz, ca sa ajunga in Pitesti, la centrul din cartierul Gavana, unde primeste o masa calda si un pachet cu alimente. Locuiesc singur si nu e usor sa te descurci cu 350 de lei... Abia mi-ajung de tratament si utilitati!

"Parintele Decebal e mana lui Dumnezeu"

De trei ani, cu ajutorul altor oameni inimosi si cu sprijin de la Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) Arges, dar si cu sustinerea venita de la Arhiepiscopia Argesului si Muscelului, milostivul preot reuseste sa adune toate cele necesare pentru a face functionala, la centrul din Gavana, o cantina pentru familiile nevoiase.

Gabriel Duta, un tanar profesor, in varsta de 35 de ani, a cunoscut, poate, cel mai bine bunatatea duhovnicului Decebal Floroaica. Are 6 copii si o situatie materiala destul de grea.

"Banutii nu ajung niciodata, dar cu sprijinul lu... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro