Ingerul oamenilor fara adapost, in razboi cu autoritatile statului. Ameninta ca lasa oamenii in strada dupa ce a primit 10.000 de lei amenda de la ITM

Ingerul oamenilor fara adapost, in razboi cu autoritatile statului. Ameninta ca lasa oamenii in strada dupa ce a primit 10.000 de lei amenda de la ITM

Este a doua amenda pe care Viorel Pasca o primeste in ultimul an de la autoritatile statului, care pun in plicare legea atunci cand vine vorba despre conditiile in care sunt ingrijite acele persoane, dar tot statul este incapabil sa se implice de ingrijirea respectivilor bolnavi. Dupa ce a fost amendat cu 5.000 de lei de catre reprezentantii Directiei de Sanatate Publica Bihor, in cursul zilei de ieri, 21 iulie 2016, Viorel Pasca a primit o amenda de 10.000 de lei de la inspectorii ITM. "Eu nu am mai primit nicio veste de atunci, din luna martie, de la discutii, dar intre timp am vorbit cu domnul director de la ITM in care ei imi sugerau sa fac o asociatie, ca sa pot angaja oameni sau sa le fac contracte de voluntariat.

acum 93 luni (22 Jul 2016)

Este a doua amenda pe care Viorel Pasca o primeste in ultimul an de la autoritatile statului, care pun in plicare legea atunci cand vine vorba despre conditiile in care sunt ingrijite acele persoane, dar tot statul este incapabil sa se implice de ingrijirea respectivilor bolnavi.

Dupa ce a fost amendat cu 5.000 de lei de catre reprezentantii Directiei de Sanatate Publica Bihor, in cursul zilei de ieri, 21 iulie 2016, Viorel Pasca a primit o amenda de 10.000 de lei de la inspectorii ITM. Potrivit lui Viorel Pasca, motivul pentru care a primit respectiva amenda ar consta in faptul ca una dintre femeiile care-l ajuta la ingrijirea bolnavilor nu are forme legale de munca.

Satul sa fie tras la raspundere de statul incapabil sa-l ajute, bihoreanul a ales sa aduca 40 dintre bolnavi in Parcul Traian, in fata Prefecturii Bihor si a Consiliului Judetean, dorind sa-i lase in grija autoritatilor statului. I-am adus (pe cei 40, n.r.) sa-i preia institutiile statului, sa faca ce vrea cu ei, pentru ca sunt obligati de lege. Cand ei mi-au spus ca nu au locuri ca sa ii primeasca. In urma cu doi ani, DSP mi-a dat o amenda de 5.000 de lei si ieri a venit ITM-ul si mi-a dat amenda 10.000 de lei, pentru ca au gasit o femeie care ma ajuta la lucru si nu avea carte de munca. In conditiile in care am o gramada de oameni care ma ajuta. De zece ani, statul roman nu mi-a dat niciun leu", a declarat Viorel Pasca.

De zece ani, Viorel Pasca gazduieste sute de persoane cu probleme, fara venituri sau un acoperis deasupra capului, bolnavi in stadii avansate, cu amputatii de la degeraturi, cu boli psihice, pe care i-a primit initial la domiciliul sau din localitatea Dumbrava. Sunt foarte putini cei care au un venit, extrem de mic.

A ajuns ca in cei 10 ani de cand se ocupa de aceste persoane sa le puna la dispozitie 9 case. Unele au fost cumparate de catre straini si lasate in grija lui Viorel Pasca ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro