Infuzia de cimbru, o reteta eficienta in multe afectiuni

Infuzia de cimbru, o reteta eficienta in multe afectiuni

"Tratamentul dureaza 5-7 zile, in cazul formei acute a acestor afectiuni, si 12-21 de zile pentru forma cronica", explica Elena Badea Specialistul recomanda acelasi prepart si pentru tratarea candidozelor bucale, digestive, respiratorii si genitale "Avem nevoie de cca 100-120 de ml de infuzie combinata de cimbru, in care se pun doua picaturi de ulei volatil de cimbru.

acum 35 luni (8 Nov 2017)

Continutul de potasiul ajuta la reglarea ritmului cardiac si a tensiunii arteriale, iar manganul, vitaminele A, C si B6 pe carel le contine fac din planta una si mai apreciata de fitoterapie.

"Avem nevoie de 3-4 linguri de cimbru maruntit la macerat in jumatate de litru de apa, vreme de 8-10 ore, dupa care se filtreaza. Preparatul astfel obtinut se pune deoparte, iar planta rezultata dupa strecurare se fierbe in inca 500 ml de apa, aproximativ cinci minute, dupa care se lasa sa se raceasca si se filtreaza. Rezulta aproximativ un litru de infuzie combinata de cimbru", explica specialistul.

Infuzia combinata este indicata pentru tratarea laringitaelor faringitelor, amigdalitelor, caz in care se utilizeaza sub forma de gargara, de doua ori pe zi, fiecare aplicatie durand minimum cinci minute.

"Tratamentul dureaza 5-7 zile, in cazul formei acute a acestor afectiuni, si 12-21 de zile pentru forma cronica", explica Elena Badea

Specialistul recomanda acelasi prepart si pentru tratarea candidozelor bucale, digestive, respiratorii si genitale

"Avem nevoie de cca 100-120 de ml de infuzie combinata de cimbru, in care se pun doua picaturi de ulei volatil de cimbru. Se consuma acest amestec la doua ore dupa masa (doua-trei astfel de doze pe zi, in cure de 12-21 de zile, urmate de 14 zile de pauza), dupa care, tratamentul se poate relua", mai spune Elena Badea.

Cu ajutorul infuziei combinate de cimbru se trateaza problemele de circulatie periferica deficitara, caz in care se fac bai fierbinti cu infuzie combinata de cimbru - cate cinci litri la o cada cu apa.

Tot cu infuzie combinata de cimbru se poate trata micoza vaginala, leucoreea, infectiile bacterine genitale, pentru care specialistul recomanda spalaturi vaginale, pana la vindecare.

Pentru ca cimbrul este contraindicat in dispepsii si hipopepsii grave, in caz de insuficienta pancreatica, dar si pentru ca, administrat in doze prea mari... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro