Infratirea operatorilor telecom

Parteneriatul semnalat de presa de business in decembrie 2015, dar neconfirmat la momentul respectiv de nici una dintre partile implicate, este unul destul de clar: Orange primeste acces la reteaua fixa de banda larga a Telekom, compania putand oferi acum servicii fixe de internet de mare viteza si televiziune, in timp ce clientii Telekom Mobile (fostul Cosmote) vor putea utiliza reteaua Orange 4G/4G+. Telekom a anuntat anul trecut faptul ca prin reteau sa de fibra optica clientii sai (si acum cei ai Orange Romania) pot avea acces la internet cu o viteza de pana la 1Gbps, in timp ce Orange anunta saptamana trecuta cresterea vitezei de internet mobil prin reteaua sa 4G+ de la 300Mbps la 375Mbps (reteaua 4G+ este prezenta numai in anumite orase din tara printre care Brasov, Bucuresti, Bacau, Cluj-Napoca, Constanta, Iasi, Timisoara si inca cateva).

acum 84 luni (29 Mar 2016)

Cine nu are o retea fixa sau una de date mobila 4G performanta sa-si "cumpere" una - asta ar fi adaptarea proverbului "cine nu are batrani sa-si cumpere" in contextul miscarilor din ultimii doi ani de pe piata telecom locala.

Dupa ce, in anul 2014, operatorul de telefonie mobila Digi Mobil (detinut de RCS&RDS) semna un acord de roaming national prin care utilizatorii sai aflati in afara acoperirii Digi puteau folosi reteaua Vodafone, anul 2016 este cel in care cel mai mare operator de telefonie mobila, Orange Romania, va avea acces la reteaua celui mai mare operator de servicii fixe, Telekom Romania.

Parteneriatul semnalat de presa de business in decembrie 2015, dar neconfirmat la momentul respectiv de nici una dintre partile implicate, este unul destul de clar: Orange primeste acces la reteaua fixa de banda larga a Telekom, compania putand oferi acum servicii fixe de internet de mare viteza si televiziune, in timp ce clientii Telekom Mobile (fostul Cosmote) vor putea utiliza reteaua Orange 4G/4G+.

Telekom a anuntat anul trecut faptul ca prin reteau sa de fibra optica clientii sai (si acum cei ai Orange Romania) pot avea acces la internet cu o viteza de pana la 1Gbps, in timp ce Orange anunta saptamana trecuta cresterea vitezei de internet mobil prin reteaua sa 4G+ de la 300Mbps la 375Mbps (reteaua 4G+ este prezenta numai in anumite orase din tara printre care Brasov, Bucuresti, Bacau, Cluj-Napoca, Constanta, Iasi, Timisoara si inca cateva).

Pas cu pas, spre o retea fixa

Unul dintre lipsurile cele mai mari ale Orange Romania a fost o retea fixa, de fibra optica, pentru a-si putea extinde portofoliul de servicii si sa acopere mai bine si zona de servicii "fixe". Operatorul mobil a lansat inca de acum noua ani (noiembrie 2007) servicii "fixe" - telefonie si internet - dar acestea se bazau tot pe reteau de date mobile a operatorului. Orange a dezvoltat de-a lungul timpului structura serviciilor fixe, insa problema conectarii... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro