Infractiunile motivate de ura s-au inmultit in SUA dupa ce Trump a fost ales presedinte

Infractiunile motivate de ura s-au inmultit brusc pe tot teritoriul Statelor Unite dupa alegerea lui Donald Trump ca presedinte, a afirmat joi guvernatorul statului New York, Andrew Cuomo, citat de DPA, preluata de Agerpres.

acum 92 luni (19 Nov 2016)

Infractiunile motivate de ura s-au inmultit brusc pe tot teritoriul Statelor Unite dupa alegerea lui Donald Trump ca presedinte, a afirmat joi guvernatorul statului New York, Andrew Cuomo, citat de DPA, preluata de Agerpres. Potrivit guvernatorului, statul New York a inceput recent sa ancheteze crime impotriva minoritatilor si imigrantilor, inclusiv un incident raportat joi dimineata, cand pe o garnitura de metrou din Manhattan s-a gasit o svastica.

"Dati-mi voie sa ma exprim foarte clar: aceste acte de ura si intoleranta sunt impotriva a tot ce inseamna New Yorkul", a spus Cuomo, iar "a tacea inseamna a merge pe calea unei noi permisivitati periculoase care ameninta modul de viata american".

Procurorul general al statului New York, Eric Schneiderman, a emis joi instructiuni catre autoritati privind identificarea, anchetarea si urmarirea penala a infractiunilor motivate de ura.

In ultima saptamana, in SUA s-au inregistrat peste 200 de infractiuni din aceasta categorie, potrivit imamului Khalid Latif, director executiv al Centrului Islamic al Universitatii New York.

Statul condus de guvernatorul Cuomo a deschis o linie telefonica de urgenta pentru raportarea incidentelor provocate de ura. ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro