Informare meteo de ninsori la munte si vant. Zapada de un metru pe traseele din masivul Ceahlau

Informare meteo de ninsori la munte si vant. Zapada de un metru pe traseele din masivul Ceahlau

UPDATE Institutul National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor a emis cod galben de inundatii Judetele Iasi, Vaslui, Bacau, Neamt, Vrancea si Galati, ca urmare a prognozei de ploi a Agentiei de Meteorologie. Cantitati de apa de pana la 25 de litri pe metru patrat Potrivit avertizarii meteorologice, in Carpatii Orientali va ninge si se va depune strat nou de zapada, iar in cursul serii si al noptii de duminica spre luni vor fi precipitatii predominant sub forma de ninsoare si in Carpatii Meridionali.

acum 93 luni (16 Oct 2016)

UPDATE Institutul National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor a emis cod galben de inundatii Judetele Iasi, Vaslui, Bacau, Neamt, Vrancea si Galati, ca urmare a prognozei de ploi a Agentiei de Meteorologie. Avertizarea cod galben a intrat in vigoare duminica dimineata si este valabila pana luni dimineata, ora 9.00, interval in care se pot produce scurgeri importante pe versanti, torenti, viituri rapide pe raurile mici, cu posibile efecte de inundatii locale pe unele sectoare de rau si cresteri de debite si niveluri pe unele rauri din bazinele hidrografice vizate, cu posibile depasiri ale cotelor de atentie.

Cantitati de apa de pana la 25 de litri pe metru patrat

Potrivit avertizarii meteorologice, in Carpatii Orientali va ninge si se va depune strat nou de zapada, iar in cursul serii si al noptii de duminica spre luni vor fi precipitatii predominant sub forma de ninsoare si in Carpatii Meridionali.

De asemenea, vor fi intensificari temporare ale vantului, in special in regiunile sudice, cu viteze care vor depasi la rafala 40 - 50 de kilometri pe ora, iar pe crestele montane viteza vantului va fi de 60 de kilometri pe ora si ar putea sa viscoleasca ninsoarea. Cantitatile de apa vor depasi local 10 - 15 litri pe metrul patrat, iar in nord-vest, centru si est, izolat 20 - 25 de litri pe metrul patrat. Neamt: Zapada de un metru si copaci cazuti pe traseele din masivul Ceahlau

Salvamont Neamt atentioneaza turistii care intentioneaza sa parcurga traseele din statiunea Durau spre cabana Dochia ca ambele rute sunt inchise momentan din cauza caderii unui numar mare de arbori pe care zapada i-a prins infrunziti, potrivit Agerpres. De asemenea, stratul de zapada este cuprins intre 55 de centimetri pana la un metru la peste 1.400 de metri altitudine. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro