INFOGRAFIE Topul universitatilor britanice preferate de studenti

INFOGRAFIE Topul universitatilor britanice preferate de studenti

In prezent, taxele de scolarizare pentru universitatile britanice se ridica la circa 9.000 de lire sterline, bani pentru care studentii solicita servicii de excelenta din partea institutiilor de invatamant, de la calitatea cursurilor si a profesorilor, pana la dotarea bibliotecilor si a salilor de sport.

acum 108 luni (10 Apr 2015)

Studentii mai apreciaza la Universitatea Bath, care a iesit anul trecut pe locul II in acelasi top, modul de organizare a campusului, varietatea activitatilor extracurriculare si modul in care isi adapteaza serviciile, in functie de nevoile individuale ale studentilor, subliniaza Times Higher Education.

Potrivit studiului, la care au participat 14.700 de studenti din 113 universitati britanice, la capitolul atmosfera, Universitatea Bath imparte coroana cu universitatile Sheffield, care a ocupat primul loc in clasament anul trecut, si universitatile Oxford si St. Andrews.

"Cheltuim aproximativ un milion de lire sterline pe saptamana pentru imbunatatirea infrastructurii si vom continua in acest ritm inca doi ani", a mai explicat reprezentantul universitatii, care pune succesul universitatii in randul studentilor si pe seama unei foarte bune colaborari cu asociatiile de studenti.

Institutia de invatamant este cel mai apreciata pentru dotarile de studiu, dar mai ales pentru cele sportive. De asemenea, asociatia de studenti din cadrul universitatii este considerata una dintre cele mai performante, alaturi de cele de la Universitatea Dundee si Universitatea Leeds.

"Oamenii se gandesc imediat la spor cand aud de Loughborough, insa avem realizari extraordinare si in alte zone, pentru a oferi studentilor o experienta extraordinara", spune Rob Whittaker, presedintele uniunii studentilor din cadrul universitatii.

De asemenea, universitatile de excelenta Cambridge si Oxford se regasesc in acest clasament, pe locurile patru si cinci, la fel ca Universitatea Exeter, care se claseaza pe locul opt, in timp ce Universitatea Leeds ocupa locul noua.

In prezent, taxele de scolarizare pentru universitatile britanice se ridica la circa 9.000 de lire sterline, bani pentru care studentii solicita servicii de excelenta din partea institutiilor de invatamant,... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro