INFOGRAFIE Tarile in care apa de la robinet nu este potabila. Care este situatia in Romania

INFOGRAFIE Tarile in care apa de la robinet nu este potabila. Care este situatia in Romania

Solutia pentru turistii care viziteaza tari cu apa care nu este buna de baut este fiarta in clocot timp de cel putin 60 de secunde, pentru a distruge toti germenii patogeni.

acum 107 luni (15 Oct 2014)

Cand calatoriti in afara granitelor, este important sa va informati in privinta calitatii apei de la robinet din tara pe care o vizitati. Agentia de design NeoMam Studios a realizat o infografie menita sa informeze turistii cu privire la calitatea apei din diferite state de pe glob.

Potrivit surselor oficiale, in Africa si America de Sud nu exista nicio tara cu apa considerata potabila, iar in Asia, doar Japonia, Hong Kong, Singapore, Brunei, Israel si Coreea de Sud indeplinesc aceste criterii de siguranta.

In privinta Europei, conform infografiei, tarile din vestul si din nordul continentului au apa potabila, in timp ce in zona de est si in cea de sud nu este considerata sigur, exceptie facand Macedonia si Grecia.

Prin consumul de apa se pot transmite boli grave, cum este holera, bolile diareice sau hepatita A. Solutia pentru turistii care viziteaza tari cu apa care nu este buna de baut este fiarta in clocot timp de cel putin 60 de secunde, pentru a distruge toti germenii patogeni. In cazul in care turistii nu au posibilitatea de a fierbe apa, este recomandat sa evite inghitirea apei la dus sau in timpul spalarii pe dinti.

Tarile in care apa este considerata potabila sunt marcate cu albastru, iar cele in care nu ar trebui sa consumam apa de ola robinet - cu gri. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro