INFOGRAFIE Sondaj INSCOP: Romanii inca vor coabitare

INFOGRAFIE Sondaj INSCOP: Romanii inca vor coabitare

Mai bine de doua treimi dintre romani, mai exact 67,8% dintre respondenti, apreciaza activitatea presedintelui Iohannis dupa primele 4 luni de mandat, 20,1% nu o apreciaza, iar 12,1% nu stiu sau nu raspund. Anticipatele, putin probabile Sustin organizarea de alegeri parlamentare anticipate 36% dintre respondenti (in luna februarie, 33,4% sustineau organizarea de alegeri anticipate), in timp ce 50,2% declara ca nu sunt de acord cu alegerile anticipate (46,2% nu erau de acord cu alegerile anticipate in luna februarie), iar 13,8% nu stiu sau nu raspund.

acum 97 luni (15 May 2015)

Mai bine de doua treimi dintre romani, mai exact 67,8% dintre respondenti, apreciaza activitatea presedintelui Iohannis dupa primele 4 luni de mandat, 20,1% nu o apreciaza, iar 12,1% nu stiu sau nu raspund.

72,7% dintre respondenti sunt de acord ca atunci cand au puncte de vedere diferite, presedintele si primul-ministru trebuie sa gaseasca solutii de compromis. Raspunsurile la aceasta intrebare arata ca, dupa ani de razboi politic dur, romanii, in majoritatea lor, isi doresc ca intre cei doi poli ai puterii executive sa existe un acord pe problemele de interes public.

Anticipatele, putin probabile

Sustin organizarea de alegeri parlamentare anticipate 36% dintre respondenti (in luna februarie, 33,4% sustineau organizarea de alegeri anticipate), in timp ce 50,2% declara ca nu sunt de acord cu alegerile anticipate (46,2% nu erau de acord cu alegerile anticipate in luna februarie), iar 13,8% nu stiu sau nu raspund.

Aceasta ipoteza este verificata de faptul ca 58,5% dintre romani considera ca Guvernul ar trebui sa isi incheie mandatul la termen, la sfarsitul anului 2016, iar doar 29,6% prefera ca Guvernul sa fie inlocuit cat mai repede, inainte de incheierea mandatului la termen.

Cand vine vorba despre sansele unei motiuni de cenzura depusa de PNL, 49,8% dintre romani considera ca un asemenea demers nu are sanse de reusita, 22,8% sunt de parerea contrarie, iar 27,4% nu stiu sau nu raspund. Cresterea procentului celor care considera ca o motiune de cenzura nu are sanse de reusita este un rezultat combinat al mai multor factori: pe de o parte, in ciuda amenintarilor recurente din partea opozitiei, aceasta a amanat de mai multe ori initierea unui asemenea demers; pe de alta parte, majoritatea a reusit sa se verifice de fiecare data cu ocazia unor voturi importante date in Parlament. De remarcat si nivelul foarte ridicat al non-raspunsurilor (30,2%), semn ca multi dintre romani fie nu si-au form... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro