INFOGRAFIE Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii doboara record dupa record

INFOGRAFIE Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii doboara record dupa record

Regina va asista la inaugurarea unei linii de cale ferata in Scotia, unde obisnuieste sa-si petreaca sfarsiturile de vara la resedinta sa de la Balmoral. Printul Charles, in varsta de 66 de ani, detine la randul sau un record national, fiind mostenitorul cu cea mai indelungata perioada de asteptare pentru a urca pe tron.

acum 99 luni (9 Sep 2015)

Oficial, recordul reginei Victoria va fi doborat la ora locala 18.30 (20.30, ora Romaniei). Cu aceasta ocazie, Palatul Buckingham nu intentioneaza sa organizeze o sarbatoare fastuoasa pentru cea care a primit sute de sefi de stat si a numit 12 prim-ministri. Regina va asista la inaugurarea unei linii de cale ferata in Scotia, unde obisnuieste sa-si petreaca sfarsiturile de vara la resedinta sa de la Balmoral. Ea va fi insotita de printul Philip, cu care este casatorita de 68 de ani. Potrivit presei britanice, regina ar urma sa sustina un scurt discurs la sosire, ceea ce ar insemna un gest rarisim din partea ei, avand in vedere ca, de obicei, se adreseaza publicului de Craciun sau la deschiderea sesiunilor Parlamentului.

Ea va cina apoi la Balmoral, alaturi de nepotul sau, printul William, si sotia acestuia, Kate. In schimb, fiul sau si primul in linia de succesiune la tron, printul Charles, va fi retinut cu alte obligatii. Aceste obligatii sunt "prevazute de mai mult timp", inainte ca regina sa accepte sa dea un mic ton festiv acestei zile, a tinut sa precizeze un purtator de cuvant al Casei Regale. Printul Charles, in varsta de 66 de ani, detine la randul sau un record national, fiind mostenitorul cu cea mai indelungata perioada de asteptare pentru a urca pe tron. In opinia ei, cele peste 23.300 de zile petrecute pe tron aduc respect si admiratie. Afectata in anii '90 de divorturile prin care au trecut trei din cei patru copii ai sai si lipsa de reactie in cazul mortii printesei Diana, cota de popularitate a reginei atinge un nou varf. Conform unui sondaj publicat duminica de YouGov, 27 la suta dintre britanici o considera drept "Cea Mai Mare Regina", in fata fostelor suverane Elisabeta a I-a (13 la suta) si Victoria (12 la suta). ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro