INFOGRAFIE "Razboiul stelelor", noua "religie" din industria filmului: ce profituri a adus in 37 de ani de la lansare

INFOGRAFIE

Si au avut dreptate, caci teaserul de 88 secunde a fost vizualizat de peste 80 de milioane de ori, desi prezinta doar cateva imagini cu nava spatiala Millenium Falcon si dezvaluie o noua sabie laser in forma de cruce. Lansat pe 25 mai 1977, cu un buget de 11 milioane de dolari, "Star Wars", redenumit mai tarziu "Star Wars: Episode IV: A New Hope", a reusit sa stranga, numai in Statele Unite ale Americii, peste 460 de milione de dolari. Continuari ale peliculei, "The Empire Strikes Back" si "Retern of the Jedi", au fost, de asemenea, primite foarte bine de public si au inregistrat incasari considerabile, ceea ce a facut din franciza "Star Wars" una dintre cele mai bune de la Hollywood, cu peste 30 de miliarde de dolari in cont. Trailerul filmului, care a declansat o adevarata isterie printre fanii seriei, fiind vizualizat de 81 de milioane de ori, prezinta imagini cu nava spatiala Millenium Falcon si dezvaluie o noua sabie laser in forma de cruce.

acum 110 luni (5 Jan 2015)

Pe 18 decembrie 2015 va fi lansat cel de-al saptelea film al seriei, "Star Wars: The Force Awakens", in care actorii din distributia originala - Harrison Ford, Carrie Fisher si Mark Hamill - isi vor relua rolurile. Actiunea din noul lungmetraj, care ii mai are in distributie pe actorii Lupita Nyong'o, Andy Serkis, Adam Driver si Oscar Isaac, se va petrece la 30 de ani dupa evenimentele relatate in filmul din 1983, "Star Wars: Return of the Jedi/ Razboiul stelelor: Intoarcerea lui Jedi: Editie Speciala". Si au avut dreptate, caci teaserul de 88 secunde a fost vizualizat de peste 80 de milioane de ori, desi prezinta doar cateva imagini cu nava spatiala Millenium Falcon si dezvaluie o noua sabie laser in forma de cruce. Cei doi cineasti, care au facut parte din acelasi grup de tineri regizori cu referinte mai degraba televizuale decat cinematografice, urmau sa colaboreze, de altfel, apoi, la o alta saga de succes mondial, formata din cele patru filme "Indiana Jones".

Lansat pe 25 mai 1977, cu un buget de 11 milioane de dolari, "Star Wars", redenumit mai tarziu "Star Wars: Episode IV: A New Hope", a reusit sa stranga, numai in Statele Unite ale Americii, peste 460 de milione de dolari. La nivel mondial, filmul lui George Lucas avea sa incaseze 1,4 miliarde de dolari, devenind astfel al doilea cel mai profitabill din istorie, dupa "Gone With The Wind/Pe aripile vantului". Continuari ale peliculei, "The Empire Strikes Back" si "Retern of the Jedi", au fost, de asemenea, primite foarte bine de public si au inregistrat incasari considerabile, ceea ce a facut din franciza "Star Wars" una dintre cele mai bune de la Hollywood, cu peste 30 de miliarde de dolari in cont. Astfel, "Star Wars: The Empire Strikes Back/ Razboiul stelelor: Imperiul Contraataca" (1980) a fost regizat de Irvin Kershner si "Star Wars: Return of the Jedi/ Razboiul stelelor: Intoarcerea lui Jedi" (1983) a fost regizat de britanicul Richard Marquand.

La sfarsitul anilor '90... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro