INFOGRAFIE Problemele lui Trump inainte de instalarea la Casa Alba

INFOGRAFIE Problemele lui Trump inainte de instalarea la Casa Alba

Donald Trump, cel de-al 45-lea presedinte al Statelor Unite ale Americii, va fi investit in functie vineri, evenimentul fiind marcat printr-o serie de manifestari, baluri si spectacole, dar si de proteste. Proteste si la New York Actorul Mark Ruffalo, cineastul Michael Moore, primarul newyorkez Bill de Blasio si alte vedete intentioneaza sa organizeze un mars anti-Trump la New York, inainte de ceremonia de investire a politicianului republican in functia de presedinte al Statelor Unite, informeaza The Hollywood Reporter. Protestul se doreste un punct de pornire in coalizarea unei opozitii fata de politicile promovate de Donald Trump si de sprijinire a oraselor americane care vor dori sa isi implementeze propriile politici in domenii precum imigratie, incalzirea globala, asigurari medicale, drepturile angajatilor si alte chestiuni.

acum 46 luni (15 Jan 2017)

Donald Trump, cel de-al 45-lea presedinte al Statelor Unite ale Americii, va fi investit in functie vineri, evenimentul fiind marcat printr-o serie de manifestari, baluri si spectacole, dar si de proteste. Activisti pentru drepturi civice au lansat sambata, la Washington, o saptamana de proteste, inaintea investirii lui Donald Trump, printr-un mars si promit sa continue sa lupte pentru egalitate si dreptate in timpul viitoarei administratii, relateaza Reuters. Aproximativ 2.000 de protestatari, majoritatea afroamericani, au participat la mars. Jurnalistii Foxnews.com au intrat in posesia unei inregistrari audio a unei organizatii pe nume #DisruptJ20, care planuieste boicotarea ceremoniei de depunere a juramantului noului presedinte american. Pe 19 ianuarie este vizat grupul pro-Trump "DeploraBall", vazut drept "o organizatie alt right ("alternative right" - dreapta de alternativa-n.r.) neo-nazista...un partid afiliat lui Trump", care organizeaza o petrecere. De asemenea, in dimineata inaugurarii, membrii organizatiei respective planuiesc sa blocheze punctele de intrare, strazile si sa sicaneze transportul in comun. "Vom bloca punctele de control din zonele de securitate dar si drumurile si alte modalitati de transport din oras". Pagina de Facebook a organizatiei respective anunta un "Protest la Inaugurare: Ridica-te impotriva lui Trump, a razboiului, a rasismului si a inagalitatii" duminica, de aproape 7000 de persoane. Nu in ultimul rand, o grupare pro-Clinton, intitulata "RoaRR 4 Hillary" planuieste un protest format dintr-un milion de femei, pe 21 ianuarie.

Cantareata americana Madonna a anuntat joi ca va participa la un mars al femeilor din Statelor Unite, care vor protesta la Washington pe 21 ianuarie, la o zi dupa investirea lui Donald Trump in functia de presedinte. Actrita America Ferrera, protagonista serialului "Ugly Betty", care a sprijinit-o pe democrata Hillary Clinton, va contribui la organizarea acestui mars de protest. Cantaretele Katy Perry, ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro