INFOGRAFIE Parcursul Simonei Halep in 2014. Serena si Sarapova, printre posibili adversarii de la Finala WTA

INFOGRAFIE Parcursul Simonei Halep in 2014. Serena si Sarapova, printre posibili adversarii de la Finala WTA

In clasamentul care se tine de la inceputul anului, separat de traditionala ierarhie a WTA, romanca a acumulat 5189 de puncte si nu mai are cum sa fie intrecuta de alte sase tenismene. Cine mai vine la Singapore In afara de Simona, Serena si Sarapova, sanse mari de calificare mai au Radwanska si Kvitova, iar Na Li, Bouchard, Ivanovici, Wozniacki si Kerber se vor lupta pentru alte trei pozitii disponibile.

acum 70 luni (16 Sep 2014)

Cele mai bune opt tenismene ale anului 2014 se vor intrece in Singapore peste o luna (17-26 octombrie), in ceea ce e considerat al cincilea turneu ca prestigiu si bani, dupa Grand Slamuri. Cele mai bune opt tenismene dn 2014, conform punctelor acumulate incepand cu 1 ianuarie, vor fi impartite in doua grupe de cate patru si vor juca "fiecare cu fiecare", ca la fotbal. Spre deosebire de Grand Slamuri, unde poti sa ai parte de un culoar favorabil, in acest turneu sunt numai partide "una si una".

Daca Serena Williams si Maria Sarapova au obtinut calificarea matematic inca de la inceputul lunii septembrie, Simona Halep este, de marti, oficial admisa in Finala WTA. In clasamentul care se tine de la inceputul anului, separat de traditionala ierarhie a WTA, romanca a acumulat 5189 de puncte si nu mai are cum sa fie intrecuta de alte sase tenismene.

Cine mai vine la Singapore

In afara de Simona, Serena si Sarapova, sanse mari de calificare mai au Radwanska si Kvitova, iar Na Li, Bouchard, Ivanovici, Wozniacki si Kerber se vor lupta pentru alte trei pozitii disponibile. Totul depinde de ce vor izbuti ele in turneele ramase pana la Singapore.

Virginia, Irina si Simona

Simona Halep este cea de-a treia romanca ce reuseste sa patrunda in competitia ce reuneste cele mai bune tenismene ale unui an, dupa Virginia Ruzici si Irina Spirlea, de doua ori semifinalista (in 1997 si 1998). Am avut un an plin de succese si abia astept sa joc la Singapore, contra celor mai bune adversare", a declarat Halep.

Se "muta" in China

Pana la Singapore, jucatoarea de 22 de ani va participa la doua turnee in China. Halep s-a inscris in competitiile de la Wuhan (21-27 septembrie) si Beijing (27 septembrie - 5 octombrie) si trebuie sa-si reintre in ritm, dupa o perioada in care rezultatele ei nu au mai impresionat. Romanca nu are puncte de aparat in aceste competitii, insa, pe de alta parte, nu va juca la turneul moscovit, pe care l-a castigat an... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro