INFOGRAFIE Nasterea lui Hristos, un moment misterios: care sunt, de fapt, data si anul nasterii

INFOGRAFIE Nasterea lui Hristos, un moment misterios: care sunt, de fapt, data si anul nasterii

Una din patru persoane crede ca Iisus s-a nascut in ziua de 25 decembrie, chiar daca in Biblie nu se face nicio referire la o data, conform unui studiu comandat de Bible Society, organizatie nonprofit care se ocupa cu traducerea, publicarea si comercializarea Bibliei la preturi decente, militand pentru credibilitatea scrierilor biblice la nivel cultural. Mos Craciun, de la pastorul crud la rotofeiul american Legenda lui Mos Craciun difera de la o zona a lumii la alta, insa la acest moment reprezentarea care se bucura de cea mai mare popularitate la nivel mondial este cea conturata de cultura americana, fie ca ne place sau nu, a Mosului corpolent care isi mana sania trasa de reni. Asttfel, exista ideea de rasplata, de dar care se intoarce, nu de cadou, ca un gest de necesitate, de milostenie.

acum 116 luni (24 Dec 2014)

Una din patru persoane crede ca Iisus s-a nascut in ziua de 25 decembrie, chiar daca in Biblie nu se face nicio referire la o data, conform unui studiu comandat de Bible Society, organizatie nonprofit care se ocupa cu traducerea, publicarea si comercializarea Bibliei la preturi decente, militand pentru credibilitatea scrierilor biblice la nivel cultural.

In realitate, data la care sarbatorim Craciunul se trage de la festivalul roman Saturnalia, iar ziua de 25 decembrie era indicata in calendarul roman drept ziua nasterii Soarelui. Biserica crestina a adoptat aceasta data drept zi de nastere a lui Iisus Hristos spre a imbina cultura pre-crestina cu cea crestina, in dorinta de a-i converti pe oameni la crestinism. De pilda, Papa Clement I (92-99 d.Hr.) a ales data de 18 noiembrie, in timp ce un document scris in anul 243 d.Hr plaseaza Nasterea pe 28 martie. De remarcat ca aceste surse, ca si multe altele, exclud luna decembrie si, in general, lunile de iarna. A doua se refera la faptul ca Iosif si Maria pornisera spre Bethleem pentru recensamantul ordonat de imparatul Cezar Augustus. Concordant, un alt studiu, care calculeaza data in functie de nasterea lui Ioan Botezatorul, concluzioneaza ca Nasterea Domnului a avut loc la sfarsitul lui septembrie.

In fine, o alta teorie pleaca de la date din Evanghelia dupa Matei si formuleaza premiza ca "Steaua din Bethleem" era, de fapt, conjunctia planetelor Venus si Jupiter. De aici, un studiu recent, realizat cu softuri specializate de astronomul australian Dave Reneke, ajunge la un rezultat precis: 17 iunie, anul 2 i.Hr., insa aceasta data plaseaza Nasterea dupa moartea lui Irod (4 i.Hr.), ceea ce nu corespunde cu datele Bibliei.

Tinerii cunosc Biblia de la televizor

Biblia, cea mai citita carte din lume, este adesea interpretata, iar informatiile sunt denaturate urmare a altor influente din jurul nostru. Iar acest lucru a fost relevat... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro