INFOGRAFIE Liderul de la Kremlin isi reevalueaza aliatii

INFOGRAFIE Liderul de la Kremlin isi reevalueaza aliatii

De altfel, in 1999, cand Putin a fost numit de Boris Eltin la conducerea Serviciului Federal de Securitate (FSB), succesorul KGB, actualul lider de la Kremlin l-a desemnat pe Ivanov adjunctul sau. Rotatie neasteptata de cadre In acest context, la sfarsitul lunii iulie, Vladimir Putin a trecut la o neasteptata rotatie de cadre, cea mai mare reorganizare la nivel regional din ultimii zece ani, dupa cum remarca Stratfor, dar pe care purtatorul de cuvant al liderului de la Kremlin, Dmitri Peskov, a catalogat-o ca fiind "normala".

acum 86 luni (15 Aug 2016)

Atmosfera de pe scena politica a Federatiei Ruse pare sa devina tot mai incordata. Seful Federatiei Ruse, al carui mandat prezidential se incheie in martie 2018, ar fi pierdut sprijinul unor membri importanti din cadrul Consiliului de Securitate al Rusiei si, in incercarea de a preveni orice amenintare la adresa pozitiei sale, a trecut la epurari.

Joi, Vladimir Putin l-a taiat de pe lista sa cu oameni de incredere pe seful Administratiei Prezidentiale Serghei Ivanov. Potrivit declaratiilor oficiale, Ivanov a fost cel care si-a dorit sa paraseasca acest post, astfel ca liderul de la Kremlin nu a putut sa faca altceva decat sa dea curs dorintei acestuia si, printr-un decret, l-a eliberat din functie, numindu-l reprezentant special al presedintelui pentru protectia mediului, ecologie si transport.

In locul lui Ivanov a fost numit, Anton Vaino, un diplomat in varsta de 44 de ani nascut la Tallinn, in Estonia, nepotul unui fost comunist eston de rang inalt. De altfel, in 2008, cand Putin nu a putut candida la prezidentiale, intrucat Constitutia nu permite detinerea a trei mandate consecutive, Serghei Ivanov era unul dintre favoritii pentru inlocuirea lui. Totusi, Dmitri Medvedev a fost cel care a avut castig de cauza, iar asta s-ar fi intamplat tocmai pentru ca Putin ar fi dorit sa evite ca Ivanov sa acumuleze suficienta putere pentru a-l putea scoate din joc. Din acelasi aluat

Ca si Vladimir Putin, Serghei Ivanov este din Sankt Petersburg, a fost membru KGB si, tot ca si Vladimir Putin, a fost trimis la post in Germania. De altfel, in 1999, cand Putin a fost numit de Boris Eltin la conducerea Serviciului Federal de Securitate (FSB), succesorul KGB, actualul lider de la Kremlin l-a desemnat pe Ivanov adjunctul sau.

Chiar daca presedintele rus se bucura de o larga sustinere in randul populatiei, acesta ar pierde controlul asupra unei factiuni a FSB, din care ar face parte I... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro