INFOGRAFIE Harta autostrazilor. Cati kilometri vor fi inaugurati in acest an

INFOGRAFIE Harta autostrazilor. Cati kilometri vor fi inaugurati in acest an

Planurile CNADNR, date peste cap In februarie 2016, Dan Costescu, fostul ministru al Transporturilor, enumera sectoarele de drum care trebuiau inaugurate in acest an: "E vorba de sectoarele de pe Sebes - Turda, sectoarele 3 si 4, de pe sectoarele 3-4 de pe Lugoj-Deva care, impreuna cu 3,3 kilometri de pe Bucuresti-Ploiesti... Si, tot in mai ar fi trebuit sa se incheie si constructia lotului 4, unde lucrarile nu au fost finalizate insa nici pe jumatate, stadiul de constructie fiind de circa 48%, motivele de intarziere fiind lipsa autorizatiilor de constructie pentru exproprierile suplimentare, lipsa acordului de de mediu revizuit, precum si faptul ca stabilitatea versantului de la Cariera Carpat Agregate a fost afectata.

acum 94 luni (27 Sep 2016)

Astfel, cel putin doua sectoare de autostrada dintre Lugoj si Deva si dintre Sebes si Turda ar fi trebuit finalizate in acest an, potrivit autoritatilor. In plus, ar trebui incheiat si tronsonul dintre Gilau si Nadaselu, in total, circa 80 de kilometri.

Contractele de executie incheiate cu constructorii erau insa si mai ambitioase si prevedeau finalizarea a trei tronsoane in cazul Lugoj- Deva si patru tronsoane la Sebes- Turda. Potrivit acestora, romanii ar fi trebuit sa circule la finalul lui 2016 pe inca 150 de kilometri de autostrada. Este vorba de autostrada "surpata" Sibiu -Orastie, unde lucrarile de refacere ar trebui sa se incheie in aceasta luna.

Planurile CNADNR, date peste cap

In februarie 2016, Dan Costescu, fostul ministru al Transporturilor, enumera sectoarele de drum care trebuiau inaugurate in acest an: "E vorba de sectoarele de pe Sebes - Turda, sectoarele 3 si 4, de pe sectoarele 3-4 de pe Lugoj-Deva care, impreuna cu 3,3 kilometri de pe Bucuresti-Ploiesti...

Un studiu realizat in aceasta luna de Compania Nationala de Autostrazi si DrumuriNationale din Romania (CNADNR) pune fata in fata termenele de finalizare si stadiul actual de executie.

Lugoj - Deva - maximum 15 kilometri de autostrada inaugurati in 2016

Trei loturi ale Lugoj - Deva, in total 71,6 kilometri, trebuiau finalizate in acest an. Lotul 2 de pe autostrada Lugoj-Deja ar fi trebuit incheiat in mai acest an, in schimb stadiul actual de executie este de numai 46,9%. Problemele care au impiedicat continuarea lucrarilor tin de lipsa de autorizatie de constructie pentru mai multe sectoare, precum si de lipsa acordului de mediu revizuit. Un prim tronson, de 15 kilometri, unde lucrarile sunt mai avansate si unde acum se toarna asfaltul si de monteaza parapetii, ar putea fi gata in acest an, a promis Catalin Homor, seful CNADNR.

Lotul 3 avea ca termen de finalizare tot finele lunii mai 2016, dar ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro