INFOGRAFIE De ce investesc chinezii in sportul-rege si suma astronomica pentru care s-au vandut drepturile TV

INFOGRAFIE De ce investesc chinezii in sportul-rege si suma astronomica pentru care s-au vandut drepturile TV

Instaritii patroni ai clubului de fotbal antrenat de Dan Petrescu au pus pe masa gruparii din Ucraina 50 de milioane de dolari si i-au oferit jucatorului un salariu mai consistent decat ii putea oferi Liverpool. A crescut presiunea pe Dan Petrescu Dupa ce i-au pus la dispozitie pe Alex Teixeira si pe Ramires, conducatorii de la Jiangsu Suning au pretentii mari de la Dan Petrescu, solicitand o performanta superioara in comparatie cu sezonul precedent.

acum 76 luni (4 Mar 2016)

E natiunea care in ultimele luni a provocat un mic cutremur pe piata transferurilor de jucatori, dovedind ca e capabila sa se ia la tranta si sa invinga cluburile cu renume din Europa. E cazul fobalistului Alex Teixeira, fost la Sahtior, care a fost curtat cu insistenta de Liverpool, dar a cedat la avansurile lui Jiangsu Suning. Instaritii patroni ai clubului de fotbal antrenat de Dan Petrescu au pus pe masa gruparii din Ucraina 50 de milioane de dolari si i-au oferit jucatorului un salariu mai consistent decat ii putea oferi Liverpool.

Campionatul chinez devine o forta, iar cifrele care stau in spatele acestei afirmatii sunt: @ 260 de milioane de dolari investiti in transferuri in ultimele luni doar de cluburile din primul esalon. @ 1,2 miliarde de dolari e suma pe care s-au vandut drepturile de televizare ale campionatului. @ 1,3 miliarde de telespectatori vor urmari partidele, confirm audientelor estimate. In prima etapa, de exemplu, echipa lui Dan Petrescu (Jiangsu Suning) o va intalni pe cea a lui Mano Menezes (Shandong Luneng), fostul jucator si selectioner al Braziliei. Luiz Felipe Scolari e deja o legenda la Gunagzhou, castigand campionatul si Liga Campionilor Asiei anul trecut, iar suedezul Sven Goran Eriksson a iesit vicecampion cu Shanghai SIPG. Cluburile din China fac progrese rapide, fiind sustinute de stat prin companii de investitii sau antreprenori ambitiosi", spune Eriksson.

Totul pleaca de la presedinte BBC Sport a stat de vorba cu Rowan Simpson, reporter de fotbal stabilit in Beijing. Teoria intereselor politice e sustinuta si de antrenorul lui Arsenal, Arsene Wenger. China pare sa aiba forta financiara de a muta tot fotbalul din Europa in China! Dar vor avea ei dorinta de a sustine aceste investitii? Nu stiu cat de puternica e dorinta pentru asta in China, dar daca exista un interes politic puternic in aceasta zona, trebuie sa ne ingrijoram", spune Wenger.

Doar patru straini sunt admisi Scopul conducatorilor... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro