INFOGRAFIE Cum scapam de mahmureala: remedii pentru petreceri fara dureri de cap

INFOGRAFIE Cum scapam de mahmureala: remedii pentru petreceri fara dureri de cap

Romanii beau cu ocazia Sarbatorilor de iarna, in perioada care trece de la Craciun si pana la Sfantul Ion, o cantitate de 30-40 de milioane de litri de vin si aproximativ 3,5 milioane de litri de tarie, conform unor statistici date publicitatii anul trecut. Managerul barului de la Hotelul Ritz din Londra, Bob Burton, a creat "The Hungover Square", care costa aproape 16 euro si care contine o masura coniac, una de lichior Fernet Branca, trei gaturi de bitter Angostura si patru masuri de suc de portocale peste care se toarna sampanie rece ca gheata.

acum 76 luni (22 Dec 2014)

Imbelsugata masa de Craciun, dar si cea de Revelion vor fi stropite din belsug cu alcool. Romanii beau cu ocazia Sarbatorilor de iarna, in perioada care trece de la Craciun si pana la Sfantul Ion, o cantitate de 30-40 de milioane de litri de vin si aproximativ 3,5 milioane de litri de tarie, conform unor statistici date publicitatii anul trecut. De altfel, consumul de bauturi alcoolice se dubleaza in Romania, in aceasta perioada crescand cu 50% fata de medie.

Vinul este bautura preferata de romani cu ocazia Craciunului, in vreme ce de Revelion se consuma in mod deosebit vinul spumant, dupa cum declara presedintele Organizatiei Patronale a Industriei Alcoolului si Bauturilor Alcoolice "Garant". Durerile de cap, senzatia de greata, oboseala, setea si ameteala se numara printre principalele simptome ale mahmurelii, asa ca, daca nu puteti bea cu masura, ar fi bine ca macar sa stiti cateva remedii cu care se combateti starile neplacute cauzate de consumul excesiv de alcool, ori unele care va ajuta sa preveniti problemele.

O veste buna ar fi sa faceti parte din procentul de 25%-30% din consumatorii de alcool care ar fi rezistenti la mahmureala, conform unui studiu realizat la Universitatea din Boston.

Restul de 70% care se confrunta cu simptomele mahmurelii trebuie sa retina ca starea de rau poate fi atenuata cu ajutorul a diverse remedii, dar nu eliminata complet.

Remedii ciudate, dar verificate

Locuitorii din fiecare zona a lumii apeleaza la propriile leacuri antimahmureala, unele mai bizare decat altele, in dorinta de a combate efectele nenumaratelor pahare de bautura date pe gat la petrecerile de Craciun sau de Revelion. Leacuri menite sa scoata toxinele din corp, dar care iti lasa in gura un gust ca de retea de canalizare ar fi combinatia germanilor de hering marinat cu mustar si boabe de ienupar sau deja clasica votca in cazul rusilor.

... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro