INFOGRAFIE Criza de apa potabila ameninta toata planeta. Previziuni dezastruoase ale ONU pentru urmatorii 15 ani

INFOGRAFIE Criza de apa potabila ameninta toata planeta. Previziuni dezastruoase ale ONU pentru urmatorii 15 ani

Un raport al Organizatiei Natiunilor Unite avertizeaza ca in doar 15 ani, lumea ar putea suferi de o criza de apa. Si statul Sao Paulo (Brazilia) si statul american California se confrunta cu aceleasi crize de apa care au bulversat si Spania si Australia in ultimii ani: o schimbare subita in tiparul meteorologic care poate dura foarte multa vreme de acum inainte - seceta. Agentii antropogeni provin de la fertilizatorii si pesticidele folosite in agricultura, de la minerit, de la tabacarii sau alte industrii, de la gropile de gunoi si de la deversarea nesanitara a deseurilor", spune ONU.

acum 62 luni (15 Apr 2015)

Un raport al Organizatiei Natiunilor Unite avertizeaza ca in doar 15 ani, lumea ar putea suferi de o criza de apa. Nevoia de apa pentru industrie se asteapta sa creasca cu 400%, din 2000, pana in 2050, cea mai mare crestere avand loc in economiile emergente si in tarile in curs de dezvoltare", se arata in raportul ONU, citat de "International Business Times". Deficit major de apa in Africa subsahariana "In cazul in care nu se restaureaza echilibrul dintre cerere si resursele finite, lumea se va confrunta cu un deficit global sever in ceea ce priveste apa", adauga raportul.

De exemplu, in Africa subsahariana, o regiune care a fost martora unei urbanizari rapide in ultimii ani, procentul persoanelor care au sapat dupa apa pe proprietatea lor a scazut de la 42% in 1990, la 34% in 2012. Accesul la sursele de apa potabila continua sa fie o problema majora in orasele din regiunile in curs de dezvoltare. Se estimeaza ca va atinge 9,1 miliarde pana in 2050, cu 2,4 miliarde de oameni care vor trai in Africa subsahariana, regiunea cu cea mai neomogena distributie a resurselor de apa", potrivit raportului ONU. Brazilia - "Arabia Saudita a apei" - sufera de seceta Brazilia a fost denumita "Arabia Saudita a apei", iar Statele Unite ale Americii sunt gazdele celui mai mare lac de apa dulce din lume. Insa, ambele state sufera de o criza de apa. Cele doua tari, Brazilia si SUA, detin impreuna o cincime din rezervele de apa dulce ale lumii, si totusi ceva se intampla, noteaza publicatia "Fortune". Si statul Sao Paulo (Brazilia) si statul american California se confrunta cu aceleasi crize de apa care au bulversat si Spania si Australia in ultimii ani: o schimbare subita in tiparul meteorologic care poate dura foarte multa vreme de acum inainte - seceta.

Pe Bulevardul Paulista, brazilienii protesteaza fata de rationalizarea apei FOTO AFP Brazilia si SUA pot adopta unele metode aplicate cu succes de Spania si Australia, iar Brazilia poate chiar accelera eforturile de a uti... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro